Dario Jertec Foto: Krešimir Đurić

DARIO JERTEC Dosadašnji kapetan Varaždina karijeru neočekivano nastavlja u Australiji

| 16.9.2019. u 15:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Da budem iskren sve se dogodilo u dva- tri dana. Kontaktirali su me prošli vikend, htjeli me, poslali uvjete i ugovor. Zvao me trener Edi Bosnar, koji je dugo godina trener u Australiji, a hrvatskog je porijekla i rekao mi da klub treba zadnjeg veznog. Htjeli su hrvatskog igrača na toj poziciji, jer vjerojatno preferiraju naš stil igre. Nisam htio da sve to prođe mimo Varaždina, mog kluba i veliko hvala upravi kluba, koja je imala razumijevanja i omogućila mi da ostvarim ovaj transfer. Bit će mi to zadnji ozbiljniji ugovor kojeg ću odraditi - rekao je, sada već bivši kapetan nogometaša Varaždina, Dario Jertec (34), odnedavno novi igrač australskog prvoligaša Western Uniteda.

Posljednja godina

Jertec je potpisao ugovor na devet mjeseci, a kada će se priključiti novoj momčadi, s njom će odraditi još četiri tjedna priprema do novog prvenstva, koje počinje u listopadu.

- U situaciji kada se još osjećam kao igrač motivacija mi je da pokušam odigrati australsku Prvu ligu, za koju kažu da je organizirana na najvišem nivou i medijski jako dobro praćena te da ako već završavam karijeru da onda tu posljednju godinu odigram za ozbiljnije novce i karijeru završim zadovoljan - rekao je Jertec. O australskoj ligi priznanje nema velikih saznanja.

- O klubu znam da su mjesto u najelitnijem rangu kupili proračunom, kao 11. klub u ligi, koja ima 30 kola i igra se trokružno - kratko će Jertec. Iako ima 34 proljeća na leđima ne strahuje da neće moći odgovoriti izazovima koji će se staviti pred njega.

Ostatak članka pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...