Dario Horvat o naslovu Obreša: Bili smo nedostižni za našu konkurenciju Foto: Martin Novosel

Dario Horvat o naslovu Obreša: Bili smo nedostižni za našu konkurenciju

vv | 24.6.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Obreš je prošle sezone doživio šok. Izbačeni su iz Prve ŽNL jer nisu imali uvjete za taj rang natjecanja, iako su se kao dosta prethodnih sezona borili za sam vrh lige prošle su sezone igrali u nižem rangu, Drugoj ŽNL. Ipak, njihovo izbivanje bilo je kratkog vijeka, jer su odmah u prvoj sezoni osvojili Drugu ŽNL i izborili povratak u Prvu ŽNL. To je bo cilj od samog početka sezone, iako je postojala bojazan da neće odmah uspjeti u tome zbog odlaska pojedinih igrača nakon pada u niži rang.

- Na početku sezone dosta smo se borili s natjecateljskom formom jer nam je dosta igrača otišlo iz kluba pa smo pokušali s domaćim igračima nastaviti natjecanje. Drugi problem bio nam je travnjak koji nam je gotovo bio pa uništen. Skupili smo snage, dobro smo završili jesenski dio natjecanja a na zimu smo se dodatno pojačali i cilj nam je u startu bio da ostanemo u ligi, ali kada smo vidjeli koliko smo dobri onda smo znali da možemo osvojiti prvenstvo - rekao je Dario Horvat, trener i igrač Obreša prošle sezone.

Izmaknula jesenska titula

U jesenskom dijelu prvenstva ostvarili su devet pobjeda, jedan remi i dva poraza, bodovno su bili izjednačeni s Radničkim koji je uzeo naslov jesenskog prvaka zbog bolje gol razlike, ali već i to je pokazalo da će na proljeće ići dodatno motivirani na putu prema naslovu te su praktički na startu proljeća već preuzeli vodeće mjesto koje do posljednjeg kola onda više nisu ispustili.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...