Danas se u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa sastaju Bednja i Varaždin

| 11.5.2016. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Danas i sutra igrat će se prve polufinalne utakmice Kupa Županijskoga nogometnog saveza. Županijski prvoligaš, momčad Bednje, branitelj naslova pobjednika kupa, danas će na svom terenu u Beletincu u 17 sati ugostiti trećeligaški sastav Varaždina.

Očekuju nas dvije utakmice, u prvoj ćemo biti domaćini, a s obzirom na to da je kup specifično natjecanje, u kojem su iznenađenja uvijek moguća, trebamo se nadati dobrom ishodu, bez obzira što nas čeka trećeligaš, koji se posložio i ima dobru, mladu ekipu. Pred našom publikom pokušat ćemo pružiti snažan otpor i nećemo se unaprijed predati te se nadamo dobroj utakmici. Bit će jako teško jer smo u odnosu na prošlu sezonu, kada smo bili pobjednici kupa, ostali bez sedmorice standardnih igrača te smo pomladili ekipu i ne bih htio opterećivati mlade igrače. Da je ostala ekipa iz prošle sezone, imali bismo puno veće izglede, ali bez obzira na sve nedostatke i kvalitetu suparnika, nećemo se samo braniti, već ćemo ih pokušati napasti, postići gol, a zašto ne i pobijediti – naglasio je trener Bednje Saša Paska.

Trener Varaždina Mario Ružić svjestan je da je njegova momčad favorit.
Ne možemo bježati od toga da smo favoriti, jer dva su ligaška razreda između nas, a želimo što prije riješiti pitanje finalista da si ne bismo stvorili nepotrebne probleme, tako da u Beletincu idemo na pobjedu. Nema opuštanja ni kalkulacija, susretu ćemo pristupiti kao da je riječ o trećeligaškom nadmetanju. Ne vjerujem da će se Bednja predati i utakmica će sigurno biti dobra, jer Bednja ima solidnu momčad, ali mi smo ipak kvalitetniji – rekao je trener Varaždina Ružić.

Uzvratni je susret na rasporedu 25. svibnja u 17.30 na stadionu Varteksa.