Danas, na Dan neovisnosti, na rasporedu su utakmice četvrtfinala Kupa Županijskog nogometnog saveza. Branitelj naslova Bednja iz Beletinca gostovat će kod Podravca iz Sesveta Ludbreških, člana Prve lige Nogometnog središta Ludbreg.
Dobar otpor
- Očekujem da ćemo gostima, koji su vodeći u svojoj ligi, pružiti dobar otpor. Neću reči da ne možemo pobijediti, ali za takav rezultat moja ekipa mora pružiti više nego do sada u prvenstvu. Idemo odigrati borbenu utakmicu, a vidjet ćemo kako će završiti. Do sada smo jako dobro trenirali, odigrali smo i pripremnu utakmicu s Podravinom, u kojoj sam bio zadovoljan što se tiče trkačkog dijela, a u igri je bilo sitnih grešaka, koje ćemo ispraviti. Tko god će doči k nama neće mu biti lako. S obzirom da smo jedini klub s ovog područja koji svoj kup susret igra kod kuće nadamo se i da će doči puno gledatelja na susret u četvrtak - rekao je trener Podravca Nevenko Herenčić.
- Kup je specifično natjecanje i tu nema favorita igra se jedna utakmica i shvatit ćemo je maksimalno ozbiljno igrači su spremni i motivirani. Dosadašnjim igrama pokazali smo da smo u dobroj formi, a nema razloga da da tako ne nastavimo. Neće biti lako ali od prve minute krenut ćemo maksimalno ozbiljno i skoncentrirano. Nadamo se dobroj utakmici i svom prolazu - rekao je trener Bednje Saša Paska.
Na stadionu Varteksa sastat će se trećeligaške momčadi Varaždina i Podravine.
Sposobni za polufinale
- Očekujemo pobjedu i prolaz dalje, a mislim da smo sposobni za polufinale Kupa. Kompletirat ćemo se, napravit ćemo neke rošade u momčadi. Podravina će, nakon šok terapije promjenom trenera, nema sumnje također pokušati izboriti prolaz, ali nadam se našoj pobjedi - kazao je trener Varaždina Rade Herceg.
- Nadam se da promjene koje su se dogodile neće biti samo kozmetičke, već da će uroditi plodom. Ne skrivam želju za pobjedom, u kup susretu koji će biti derbi, između dva najbolje rangirana kluba u županiji. Nadam se da će biti i puno navijača, zbog kojih se nogomet i igra, te da ćemo svi zajedno uživati u utakmici, koju ćemo mi na kraju dobiti - rekao je trener Podravine Josip Gavranović.
U Ivancu će Ivančica, domaći županijski prvoligaš, ugostiti Zadrugar iz Hrastovskog, člana Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin.
- Respektiramo momčad Zadrugara, koja je vrlo iskusna i natječe se u višoj su ligi, ali vjerujemo u sebe i naše mlade igrače. Očekujemo dobru, borbenu utakmicu, u kojoj će pobjednik trebati dati sve od sebe za prolaz u polufinale. Tko će se plasirati dalje vidjet ćemo, sve su mogućnosti otvorene - rekao je trener Ivančice Damir Friščić.
Bitni bodovi
- Kup je nepredvidivo natjecanje. Prije svega odlazimo odigrati dobru utakmicu, uopće se ne zamaramo rezultatom. Bitno nam je da osvajamo bodove u ligaškom natjecanju, a u Kupu ćemo se potruditi i dati sve od sebe, a vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno - rekao je trener Zadrugara Danijel Kolak.
U Jalžabetu će istoimeni domaćin iz Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin, dočekati županijskog prvoligaša Polet iz Cestice, finalistu lanjskog županijskog kupa.
- Očekujemo pobjedu, tim više jer s njima imamo neraščišćene račune. Na otvorenju našeg sportskog centra, pred oko 400 gledatelja, izgubili smo od Poleta 2:1 i vrijeme je da im za to vratimo. Maksimalno ćemo se pripremiti jer nakon toga imamo otvoreni put do finala - mišljenja je trener Jalžabeta Zlatko Kanešić.
Domaćin favorit
- Ulogu favoritu prepuštamo domaćinu, koji je ligu iznad nas i u samom vrhu tablice. U posljednje vrijeme nisam zadovoljan formom igrača i našim igrama, no ići ćemo u Jalžabet s namjerom da pokušamo izboriti plasman u polufinale, jer u pitanju je kup i samo 90 minuta, a vidjet ćemo kakve ćemo forme biti taj dan. Kada odigramo svi kako treba dobra smo ekipa - rekao je trener i igrač Poleta iz Cestice Danijel Tekić.
Sve će današnje utakmice početi u 16 sati. U četvrtfinalu nema uzvratnog susreta, a ukoliko tijekom 90 minuta ne bude pobjednika izvodit će se jedanaesterci. Polufinale je na rasporedu u proljeće 2016. godine, a u tom dijelu natjecanja igrat će se na dvije utakmice.