Varteks će danas na Slobodi ugostiti Mladost iz Ždralova Foto: Martin Novosel

Danas dva derbija u 3. HNL Sjever - Varteks čeka Mladost, a Podravina Tehničar

| 5.9.2020. u 10:39h | Objavljeno u Sport

U sklopu 3. kola Treće HNL Sjever danas će se odigrati dva derbi susreta. Momčad Varteksa će na stadionu Sloboda od 17 sati ugostiti aktualnog prvaka, momčad Mlaadosti iz Ždralova, dok će u istom terminu Podravina na svom stadionu u Ludbregu dočekati Tehničar iz Cvetkovca.

Nakon boda iz Virovitice, prva momčad koju vodi Želimir Orehovec tražit će nove bodove protiv uvijek neugodne Mladosti iz Ždralova. Orehovec se prvo osvrnuo na minuli susret u Virovitici.

- Utakmica je bila dosta teška, zahtjevan protivnik. To je bila organizirana i čvrsta ekipa. Veseli me da opet nismo primili gol, dobro smo odigrali obranu i šteta da nismo imali bolja rješenja u napadu za sva tri boda. Najvažnije da nismo izgubili ni primili pogodak. Istaknuo se vratar Silvio Jovan s dvije fantastične obrane te je, iako mlad, pokazao da će nam puno značiti – kazao je Orehovec.

Za ljubitelje 3.HNL Mladost iz Ždralova već je dobro poznata momčad, duži niz godina pretendent na naslov.

- Mladost je u vrhu 3.HNL već par godina. Čvrsta, dobra i neugodna ekipa, imaju ambicije za 2. HNL. Pred nama je jako zahtjevna utakmica i maksimalno respektiramo protivnika. Međutim, ne bojimo se, smatramo da ih se može dobiti. Prošle sezone kod kuće smo s njima odigrali 2:2, dok smo u gostima minimalno izgubili. Pozivam sve da nas podrže s tribina jer nam je itekako bitno da nastavimo sezonu bez poraza, ali i bez primljenog pogotka – najavio je Želimir Orehovec.