Dalić: Bili smo na rubu ispadanja i u Kataru zadnju utakmicu i na prošlom Euru, imali smo puno takvih situacija Foto: screenshot HRT

Dalić: Bili smo na rubu ispadanja i u Kataru zadnju utakmicu i na prošlom Euru, imali smo puno takvih situacija

Varaždinske vijesti | 20.6.2024. u 11:28h | Objavljeno u Sport

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan nakon remija s Albanijom izašao je pred novinare, objavio je portal HRT-a.

Prijenos konferencije mogli ste pratiti uživo na našem portalu i Facebook stranici.

- Potrgali smo se da utakmicu vratimo u našu korist i bili smo puno bolji nego prvo poluvrijeme. Napravit ćemo analizu. Imamo do utakmice s Italijom još četiri dana i učinit ćemo sve da se popravimo. Naviknut sam na kritike, znam se nositi s time. Kad gubimo i igramo loše, priznajem odgovornost. I sada sam ja taj koji je odgovoran. Prihvaćam kritike. Svjestan sam i da kad se osvajaju medalje da moja uloga nikakva, ali dobro, znam se s tim nositi, rekao je na početku Dalić.

O igri Marcela Brozovića:

- Marcelo Brozović je velikan hrvatskog nogometa, koji ima ogromne zasluge. Činjenica je da ne funkcioniramo najbolje kao ekipa i onda on nije tu najbolji. Nikad nismo ovoliko lopti izgubili u veznom redu i onda Broz spašava. Možda je u malo lošijoj formi, ali dapače protiv Portugala je bila dobra vezna linija, a protiv Španjolske cijela ekipa nije. Puno je grešaka ispred njega pa ispada da on ne pokrije. Imao je dobru sezonu u Saudijskoj Arabiji, a liga je takva kvaka je.

"Prelako primamo pogotke"

Utakmica Italijom odlučujuća je za Hrvatsku.

 - To je naša nokaut utakmica. Bili smo na rubu ispadanja i u Kataru zadnju utakmicu i na prošlom Euru, imali smo puno takvih situacija. Pobjeda protiv Italije i idemo dalje, neriješeno ili poraz nas izbacuje iz te priče. Moramo vjerovati u sve što radimo, moramo prihvatiti i ispraviti pojedinačno pogreške koje radimo. Primili smo prelako već pet pogodaka, to je problem. Nismo dovoljno agresivni i predaleko smo od igrača. Primimo jučer prvi gol nakon centaršuta koji moramo blokirati. Premalo smo agresivni, puštamo ih puno i to je sigurno jedan dio igre koji nismo uspjeli uspostaviti. Jučer zadnji gol u 95. minuti primimo ga iz polukontre-kontre. Ne ispratimo do kraja. Fali nam ta agresija da bi se uspjeli obraniti.

O kritikama da se prema dijelu igrača ponaša očinski:

- Ja se isto ponašam svih ovih godina od kad sam izbornik. Stavljam, gledam i sa stožerom biram ono što je najbolje. Naravno da ima igrača sa zaslugama. Ako ću gledati očinski, neću dobro napraviti. Radim sve u najboljoj namjeri, a svi koji su ovdje zaslužili su biti ovdje. Gledam što je najbolje. Vjerojatno se to odnosi na starije igrače koji su od Rusije uz mene. Dok sam živ bit ću im zahvalan i oni su velikani, ali će igrati koliko zasluže. Ne kažem da uvijek pogodim i da sam u pravu, ali ja to tako vidim, gledam i to je moja odluka

Hrvatskoj preostaje u posljednjem kolu pobijediti Italiju i nadati se da će to biti dovoljno za plasman u osminu finala na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Španjolska i Italija na vrhu su skupine B s po tri boda i igraju večeras od 21 sat. Albanija i Hrvatska su na trećoj i četvrtoj poziciji s jednim bodom, objavio je portal HRT-a.