Dalić: Ne smijemo nikoga podcijeniti, korak po korak i ostvariti svoj cilj, vjerujem da ćemo proći grupu Foto: screenshot HRT

Dalić: Ne smijemo nikoga podcijeniti, korak po korak i ostvariti svoj cilj, vjerujem da ćemo proći grupu

Varaždinske vijesti/HRT | 1.4.2022. u 20:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prisustvovao je ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva u Dohi te je za HRT prokomentirao našu skupinu, u kojoj nas čekaju Belgija, Maroko i Kanada, a prenosi portal HRT-a.

- Uglavnom sam zadovoljan, ne možeš očekivati neku laku skupinu, to je SP. Dobili smo Belgiju, koja je tri godine bila prvi na FIFA ljestvici, Kanada je dobila SAD i Meksiko, oni napreduju, a imamo i Maroko, gdje je veliki trener Halilhodžić, bit će i to teško, no mi smo spremni i ići ćemo u pobjedu u svakoj utakmici, rekao je izbornik i nastavio:

 - Ne smijemo nikoga podcijeniti, korak po korak i ostvariti svoj cilj, ja vjerujem u nas, vjerujem da ćemo proći grupu i proći dalje, dodao je i priznao koga je želio izbjeći:

 - Nisam htio Francusku, s njima smo stvarno igrali jako puno, htio sam njih izbjeći.

 O pripremnim utakmicama u Kataru kaže:

 - Proveli smo s reprezentacijom lijepih 7-8 dana, odigrali dvije dobre utakmice, cilj nam je bio upoznati se s uvjetima i terenom ovdje, to će nam kasnije dobro doći, sad slijedi Liga nacija i pripreme za SP.

 Kako procjenjuje uspjeh isprobavanja novog sustava?

 - Rekli smo da ćemo probati 3-5-2, no imamo svoj osnovni, primarni raspored. Sigurno ćemo to još probati u Ligi nacija, no bitno je da svi igrači budu zdravi za SP. Dobro je da je turnir u 11. mjesecu, bit će svi zdravi i spremni.

 Što očekuje od Svjetskog prvenstva?

 - Kao i uvijek bit ćemo skromni, korak po korak, osnovno je proći grupu, rekao je Dalić, a prenosi portal HRT-a.