Članovi AIK-a iz Varaždinskih Toplica na natjecanju u Zagrebu

Članovima AIK-a na ELKA Kupu osam medalja od čega čak pet zlata

| 4.12.2016. u 10:16h | Objavljeno u Sport

Stotinjak natjecatelja iz Ukrajine, Mađarske i Hrvatske okupilo se jučer na Božićnom ELKA kupu u Zagrebu u kyokushin karate borbama. Toplički karatisti iz AIK-a su pod vodstvom trenera Saše Josipa Mileca i asistenata Monike Balažinec, Lare Hrastić i Jane Huzjak osvojili čak osam medalja s osam natjecatelja, od čega čak pet zlata.

Sjajan dan započeo je dominantnim pobjedama Roka Kalničaneca koji deklasirao svoje protivnike rezlultatima 7:0 i 9:0 u teškoj kategoriji mlađih limača. Pohod na zlata u lakoj kategoriji mlađih kadeta nastavio je Dino Slatki pobjedama 6:0 protiv svoja dva protivnika.

Marko Dvorski je pak u srednjoj kategoriji mlađih kadeta pobijedio protivnike 7:0, 3:0 i 6:2, te je uz zlato osvojio i posebnu nagradu za borbeni duh.

Da su i djevojke odlične je kod mlađih kadetkinja pokazala Marta Ivanek koja redom pobjeđivala 4:1, 3:0 i 4:0 i također osvojila svoje prvo zlato. U kategoriji kadeta Marko Horžić je u finalu po knock out pravilima pobijedio protivnika 2:0 i tako zasluženo uzeo i peto zlato za AIK.

Jedno srebro s dvije pobjede i jednim porazom uzeo je Marin Šebrek, a dvije bronce dodale su Lana Šebrek Blažotić i Lana Kalničanec.

Klub su kao sutkinje predstavljale i Marinela Belavić, Sanjana Milošević, te debitantica Nikolina Pantaler. Slijedi zimska natjecateljska stanka do veljače i nastavak s međunarodnim turnirom u Poljskoj.