Članovi varaždinske Udruge Đuro Kulčar održali redovnu godišnju skupštinu

Varaždinske vijesti | 24.3.2023. u 13:32h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinske Udruge Đuro Kulčar održali su redovnu godišnju skupštinu kojoj je prisustvovalo 30-tak članova udruge.

Izvješće o radu udruge prezentirao je predsjednik Božo Vučetić, naglasivši da usprkos godine koja je bila obilježena mjerama zbog pandemije, nisu prekinute aktivnosti udruge prema zacrtanom planu.

Tijekom godine organizirana je "Vesela škola nogometa" za mlađe uzraste kategorije NK Varteksa i NK Plitvice uz financijsku pomoć Saveza športova Varaždinske županije i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Posebno mjesto u programu aktivnosti ističe se tradicionalni malonogometni turnir veterana " Marlex Cup " na kojem su sudjelovali veterani NK Ivančice, NK Plitvice iz Gojanca i NK Slobode iz Varaždina. a osim toga nisu bila izostavljena ni svakodnevna dopodnevna druženja članova, gdje su uz međusobne diskusije isticali svoja mišljenja o raznim sportskim događajima posebno nogometnih rezultata NK Varaždina i NK Slobode.

S ponosom je istaknuta izrada novogodišnjeg sportskog kalendara Udruge u formatu i izgledu nogometne kopačke uz financijsku potporu Grada Varaždina.

U financijskom izvještaju naglašeno je da su racionalno trošena sredstva što govori i višak prihoda nad rashodima.

Predstavljeni su i planovi za ovu godinu, fokusirani su na dvije bitne stavke i želje da uz postojeće tradicionalne sportske priredbe, započnu razgovori s gradskim vodstvom, vezano uz pokretanje aktivnost osnivanja i postavljanja Muzeja sporta Grada Varaždina.

Isto tako u planu je pokretanje inicijative da zaslužni sportaši, sportske legende varaždinskog sporta , dobiju svoj naziv ulice u Varaždinu. Vodstvo udruge predložit će da se nagrada za životno djelo grada Varaždina,dodijeli bivšem nogometašu NK Varteksa, nogometnoj legendi Ivanu Pintariću, koji je cijeli svoj sportski dio života posvetio nogometu.

U izvršni odbor kooptirana su dva nova člana, Vlatko Hajdin za tehničke aktivnost i Marijan Hižak kao glasnogovornik udruge zadužen za suradnju s medijima. Usvojena je i visina godišnje članarine u iznosu od 10 eura.