KK Sjever nezadovoljan: U školskim dvoranama zabrana treninga, dok su gradske dvorane pune djece Foto: Ilustracija

KK Sjever nezadovoljan: U školskim dvoranama zabrana treninga, dok su gradske dvorane pune djece

Varaždinske vijesti | 1.10.2020. u 17:49h | Objavljeno u Sport

Ogorčeni nad situacijom u kojoj se nalaze sportski klubovi grada Varaždina, ali i novom odlukom Stožera civilne zaštite grada Varaždina temeljem koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo donosi dokument o korištenju školskih sportskih dvorana isključivo za učenike istih razrednih odjela, košarkaški klub Sjever ističe niz apsurdnih situacija navodeći da su nelogične u svakom pogledu.

Iz kluba se pitaju kako je moguće da se donesene mjere odnose samo za dvorane i prostore škola, dok se istodobno puno veće grupe djece skupljaju i nesmetano odrađuju treninge u sportskim dvoranama Graberije, Arena, sportski centar TTS.

- Također, Varaždinski bazeni krcati su djecom, naravno, iz različitih razrednih odjela i škola, kao i sva dječja igrališta i parkovi. Zašto i kako je moguće da se mjere Stožera civilne zaštite ne odnose na sve klubove podjednako i na koji način će Grad omogućiti zakinutim klubovima nastavak rada s djecom? Budući da se, što je još jedan ogroman apsurd, lige provode po planu bez ikakve odgode, gdje će ta djeca trenirati i kako to da se dozvoljava odigravanje liga i sportskih turnina? Osim, naravno, što će se na taj način iz klubova povući sredstva koja oni ionako nemaju, a dužni su platiti ako žele sudjelovati, pitamo se koji je cilj održavanja liga, ako su treninzi zabranjeni?  Do nastanka epidemije, košarkaški klub Sjever djelovao je na području 11 osnovnih škola diljem Grada i Županije te brojao više od 150 članova. Zbog navedenog niza nelogičnosti i loše organizacije rada, nizom apsurdnih odluka koje se mijenjaju iz dana u dan, ogroman broj djece zakinut je za sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima, a većini klubova prijeti prestanak rada – naglasio je predsjednik kluba Sjever Petar Zajec.