Članovi Gimnastičkog kluba Vindija uspješni na pojedinačnom višebojskom Prvenstvu Hrvatske

| 25.11.2022. u 12:26h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija nastupili su  na pojedinačnom višebojskom Prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u SGC Lučko, u organizaciji ZTD Hrvatski sokol.

Nastupilo je više od tristo gimnastičara i gimnastičarki, dok je iz redova Vindije nastupilo petnaestero gimnastičara, koje su vodili Matija Vugrinec i Emil Šanjek, dok je u sudačkoj ulozi bio Vinko Kirinić.

U kategoriji univerzalaca do 7 godina Adam Barulek osvojio je zlato na parteru, konju i na ručama, Aleksandar Vukalović, koji je bio srebrni na parteru i Vito Grabarić, koji je bio četvrti na parteru

 U kategoriji univerzalaca do 9 godina; Mark Horvat osvojio je zlato na parteru i na konje te srebro na karikama, a još su nastupili Maksim Zrnić, Florijan Tomašković, Fran Cmrečak i Petar Viljevac.

Kod kadeta Vedran Pintarić zauzeo je 4. mjesto na parteru( zbog male pogreške u izvedbi stoja na rukama,čime je izgubio srebro. Vinko Viljevac osvojio je zlato na parteru i na preči. Pogreška na parteru za ukupno zlato u višeboju.

 U kategoriji mlađih juniora Andro Košić osvojio je broncu na parteru, srebro na karikama, zlato u preskoku, bronzu na ručama,a ukupno u višeboju je osvojio srebro. Luka Đurak osvojio je broncu na karikama. a ukupno u višeboju zauzeo je 8. mjesto

U kategoriji juniora Lovro Belosević osvojio je zlato na parteru i na ručama, broncu na konju i na karikama, a ukupno je u višeboju bio srebrni. Petar Žganjar osvojio je dvije bronce na parteru i u preskoku.

U apsolutnoj kategoriji kadeta nastupio je kadetski reprezentativac Vindije Karlo Gradiček i osvojio brončanu medalju.
 Njega još očekuje turnir u Novom Sadu, s kojim će završiti sezonu.

- Nakon toga slijedi odmor i pripreme za sljedeću sezonu. Nadamo se najboljem, bez ozljeda do turnira, a onda ćemo turnir lako odraditi - rekao je njegov trener Matija Vugrinec.