Članovi PK Barok Lea Ćelić, Mirta Piskač, Martina Štefinec i Luka Cvetko ( s lijeva)

Članovi Baroka sudjelovali na natjecanjima u Koprivnici i Zagrebu

| 8.11.2015. u 18:50h | Objavljeno u Sport

Jučer je održan 6. plivački kup grada Koprivnice na kojem je nastupilo 325 kadeta, mlađih kadeta i početnika iz 14 hrvatskih klubova. Na programu su bile discipline: 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno, 50 prsno i 100 slobodno. Barok je predstavljalo 40 članova, od kojih 22 muških i 18 ženskih. Osvojili su ukupno 7 odličja, od kojih jedno zlatno, te po tri srebra i tri bronce. 

Jedinu zlatnu medalju osvojila je kadetkinja Doris Hudek u utrci 50 leđno. Osim toga bila je i brončana na 50 prsno. U istoj kategoriji broncu na 50 leđno osvojila je Petra Gašparac. U kategoriji mlađih kadeta treće mjesto u utrci 50 leđno osvojio je Erik Hunjek. U kategoriji početnica čak tri srebra osvojila je Leona Juriša. Bila je trća u utrkama 50 slobodno, 50 delfin i 50 leđno. Vrijedi spomenuti da je nekoliko licenciranih sudaca iz Varaždina sudilo na natjecanju, te na taj način pomoglo u organizaciji natjecanja.

U Zagrebu je jučer i danas održan 43. po redu međunarodni plivački miting koji je okupio 499 natjecatelja iz 46 timova iz Hrvatske, BiH, Mađarske, Slovenije i Crne Gore. Plivački klub Barok predstavljalo je 4 članova: Martina Štefinec, Lea Ćelić, Mirta Piskač i Luka Cvetko.

Veliki uspjeh ostvarili su Luka Cvetko i Martina Štefinec plasiravši se u finalne utrke u iznimno jakoj konkurenciji. Martina Štefinec plasirala se u finale utrke 100 prsno u C kategoriji u kojoj je zauzela odlično 5. mjesto uz to isplivavši osobni rekord dva puta u jednom danu. Luka Cvetko plasirao se u finale utrke 100 slobodno u C kategoriji u kojem je zauzeo 8. mjesto uz osobni rekord. Lea Ćelić i Mirta Piskač u utrkama u kojima su nastupile su također ostvarile svoja najbolja vremena.

Sljedeći nastup plivači Baroka imaju već u subotu 14.11. na mitingu u Celju. Nastupit će 15-ak članova i to  kategorije seniora, juniora i mlađih juniora.