Amanda Mlinarić ove je godine imala sjajne rezultate

Članica VSK-a Amanda Mlinarić godinu završila s tri državna rekorda

| 18.12.2017. u 11:21h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Odlično pripremljena ekipa streličara Varaždinskog streličarskog kluba (VSK), završila je kalendarsku godinu sa sjajnim rezultatima. Na posljednjem ovogodišnjem dvoranskom turniru, „Božićnom turniru“,kojeg je jučer organizirao varaždinski Streličarski klub Cekin u dvorani TTS-a nastupilo je petero streličara VSK-a, od kojih se troje okitilo medaljama.

Najuvjerljivija je bila Amanda Mlinarić, koja je nastupila u konkurenciji seniorki složenog luka, gdje je u kvalifikacijskom dijelu završila na prvom mjestu, a zatim u eliminacijskim ogledima otišla do finala, da bi konačnu pobjedu zaokružila novim državnim kadetskim, juniorskim i seniorskim rekordom od 147 pogođenih krugova od 150 mogućih. Time je svojoj kolekciji svjetskih i europskih rekorda dodala i ova tri državna, koji su stajali netaknuti još od 2014. godine.

Alen Remar, senior olimpijskog luka, također je bio odličan, treći u kvalifikacijama i brončani na kraju. Remar je u polufinalu tijesno izgubio meč protiv reprezentativca Austrije, no glatko je pobjedio u meču za broncu.

Medalju je osvojila i Sanja Podobnik, seniorka olimpijskog luka, u svom prvom nastupu za Varaždinski streličarski klub. Izgubila je u polufinalu, no uspjela je pobjediti u meču za broncu i tako VSK-u donijeti priželjkivanu medalju u ženskoj konkurenciji seniorki olimpijskog luka. Od seniora nastupio je i Karlo Meštrić, no nije se kvalificirao u četvrtfinale.

VSK je imao i predstavnika u juniorskoj konkurenciji olimpijskog luka, Matka Dupora, koji je na žalost ostao bez medalje, plasiravši se na četvrto mjesto. Bila je ovo jedna od posljednjih provjera forme streličara u dvoranskim natjecanjima, prije odlaska na svjetski dvoranski kup u francuski Nimes, gdje će članovi VSK-a, pod vodstvom trenera Cvijetoslava Zormana, braniti i boje Hrvatske.

Na put u Nimes krenut će i Tihana Kovačić, članica SK Navaho iz Jalžabeta, koja također trenira s najboljim streličarima VSK-a pod vodstvom trenera Zormana. Ona je na „Božićnom turniru“ osvojila zlato u konkurenciji seniorki olimpijskog luka, iako je još po godinama kadetkinja, kao i Amanda Mlinarić.