Članica STK Varaždin Petra Petek drugu godinu zaredom pobjednica Zagreb Opena

| 18.6.2021. u 17:48h | Objavljeno u Sport

Članica STK Varaždin Petra Petek danas je, drugu godinu zaredom, postala pobjednica međunarodnog stolnoteniskog turnira 10. Zagreb Opena, koji se igrao u Domu sportova.

Petek je u finalu gubila 2:0, ali je preokrenula rezultat i na kraju rezultatom 3:2 pobijedila hrvatsku stolnotenisačicu Han Xue Vukelja.

U 1. kolu Petek je bila slobodna, u 2. kolu je s 3:1 pobijedila hrvatsku igračicu Martu Vukelić,u četvrtfinalu je također s 3:1 svladala Ivanu Tubikanec, dok je u polufinalu bila bolja od Čehinje Gabriele Stepanoce s 3:0.

- Ponosna sam ja, ali i mislim da i cijeli STK Varaždin može biti ponosan - rekla je Petra Petek nakon finala.

- Obraniti naslov u pandemijskoj godini nije malena stvar. Turnira nije bilo, igrali smo samo ligu. Meni je zadnji turnir bio baš prošli Zagreb Open u listopadu 2020. Osobno sam se samo nadala malo jačem turniru i s više jačih suparnica, ali očito je pandemija učinila svoje, ostavila traga. No, obranila sam naslov i ponosna sam. Prošle sam godine igrala protiv Han u četvrtfinalu i sada mi je bilo puno teže. Ušla sam malo nervoznije, ona je povela 2:0 i iskreno nisam očekivala da ću to moći "izvući". Ipak, promijenila sam taktiku, čekala da ona postane nervoznija što se i dogodilo.