Ekipa PK Barok koja je nastupila na PH za kadete na Korčuli

Članica Baroka Leona Juriša dvostruka državna prvakinja

| 11.2.2020. u 12:45h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda po prvi put na Korčuli, a povodom 90. godina Korčulanskog plivačkog kluba održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, na kojem su pravo nastupa imali samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme. Plivači i plivačice PK Baroka, drugu godinu zaredom, osvojili su 6 medalja, a u ekipnom plasmanu zauzeli su 4. mjesto, u konkurenciji od 32 kluba.

Najveći uspjeh ostvarila je kadetkinja Leona Juriša koja je osvojila dvije zlatne medalje i tako postala državna prvakinja na 100 i 200 m leđno, te 2 brončane medalje na 400 i 800 m slobodno. Mihael Kolarek osvojio je brončanu medalju na 200 m leptir. Kolarek je ulazno godište na ovom prvenstvu.

Ženska štafeta je po prvi put u povijesti varaždinskog plivanja osvojila brončanu medalju na državnom prvenstvu na 4x100 slobodno u sastavu: Maša Manojlović, Sara Marković, Anja Mirilović i Leona Juriša. Za ekipni plasman zaslužni su Leona Juriša, Anja Mirilović, Maša Manojlović, Sara Marković, Ivona Jurković, Ana Pitner, Rina Rogina, Teodora Liber Kos, Filip Kukec i Mihael Kolarek.