Član varaždinske Omege Patrik Grđan srebrni na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Austriji

| 31.7.2021. u 18:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Član varaždinskog Savate i boksačkog kluba Omega Patrik Grđan osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u combat savate boksu, koje se održava u austrijskom Weizu..

Nakon tvrde i izjednačene finalne borbe protiv Ukrajinca i primljenog nedozvoljenog udarca, odlukom sudaca 2:1 naš Pako gubi meč za zlato.

Patrik Grđan u svojoj prvoj borbi na EP-u pobijedio je i dobro namučio Rusa. U sljedećem meču Ukrajinac je teško nokautirao tog istog Rusa. Francuz je bio pozitivan na testiranju za Covid 19 i udaljen je s turnira.

Prvi nastup u sastavu reprezentacije, prvo takvo veliko natjecanje, odličan nastup i pobjeda protiv Rusa u kvalifikacijama, dokaz je da je Patrik Grđan potencijal najvišeg ranga i za očekivati da su mnoga pa i ona najsjajnija odličja pred njim.

Podsjetimo, njegova klupska kolegica Ines Leskovar je u Weizu osvojila zlato, pobjedivši ukrajinsku predstavnicu. Do sada je u svim mečevima u kojima je nastupila uvjerljivo pobjeđivala i osvajala zlatna odličja.  Poraz još nije doživjela.

Leskovar i Grđan rade pod nadzorom trenera Miljenka Rožmarića, kojemu pomažu Emerik Večerić, Kristina Sokolić i Irena Žunec.