Čelnici Hrvatskog karate saveza uputili dramatično pismo glavnom tajniku HOO-a Josipu Čopu

| 29.4.2016. u 21:48h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Čelnici Hrvatskog karate saveza uputili su uoči nadolazećeg Europskog prvenstva dramatično pismo glavnom tajniku HOO-a Josipu Čopu koje prenosimo u cijelosti:

Vrlo poštovani gosp. Čop,

želimo Vas izvijestiti da će hrvatska nacionalna seniorska karate selekcija u ponedjeljak 02.05. otputovati na 51.seniorsko prvenstvo Europe koje se održava u Francuskoj ( Montpellier; 05.05 – 08. 05.). Usput želimo istaći da smo realizirali sve planove i programe te da u Francusku putujemo spremni i motivirani za osvajanjem odličja kojima se svi skupa ponosimo. Put do Montpelliera bit će nam težak i naporan jer putujemo autobusom, ali i to za nas i sportaše neće biti neki veliki problem jer smo na takve stvari već odavno i navikli. Siguran sam da će naši reprezentativci s ponosom i maximalnim sportskim nabojem stati na tatamije te pokušati svojoj državi, karate savezu i sebi osigurati medalje koje nam život znače jer bez rezultata nema ni financijskog sufinanciranja sporta.

Na žalost, HOO s Vama na čelu kao prvim operativcem, a i najkompetetnijiom osobom nije se nimalo potrudio da nam olakša kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili za europsko prvenstvo. Za sve te provedene programe niste nam poslali ni lipe predviđene finacijskim planom usvojenim na Skupštini HOO-a.

Unazad mjesec dana čitamo Vaše prepiske s nadležnim ministarstvom, s Vladom RH te samim Premijerom Oreškovićem na osnovu kojih smo zaključili da zaista postoji problem oko dotoka novaca u HOO.

Bili smo strpljivi i čekali smo da se ta situacija premosti, ali potez koji ste danas povukli je samo dno dna.

Isplatiti plaće djelatnicima HOO-a u stručnim službama, a u isto vrijeme ne isplatiti plaće trenerima, tajnicima i dr. stručnim osobama u nacionalnim savezima je i više nego jasna poruka svima nama koji smo zaduženi za provedbu planova i programa. Bitni ste samo Vi i stručne službe – a mi na „nižoj razini „ moramo ionako biti sretni što uopće radimo.

Mi nemamo kredite,naša djeca ne moraju jesti, ići u školu , mi ne trebamo plaćati režije, samo ste Vi i Vaša stručna služba bitni. Jadno!!!!

Zaista DNO DNA, a ja još uvijek ne mogu vjerovati da je takav čovjek s takvim stavovima na krovnom mjestu struke u krovnoj sportskoj instituciji u Hrvatskoj.

Još nam zvoni u ušima ona Vaša poznata koju nam ponavljate (samo na kolegijima tajnika) – mi smo kolege partneri. HOO i nacionalni savezi su partneri.

Zar je to partnerstvo u koje se kunete ? Za čije Vi interese radite i u čije ime ?

Na kraju Vam želim samo poslati pozdrave svih nas zaposlenih u sportu koji radimo i djelujemo, svaki u okviru svojih znanja i kompetencija.

Poruka Vama je vrlo jasna – mi bez Vas možemo – Vi bez nas ne možete. Takve stručne službe nama ne trebaju.

S poštovanjem,

HRVATSKI KARATE SAVEZ
Darko Šimunec, Glavni tajnik