Čelnici HAS-a u Županijskoj palači: Ovog vikenda ne propustite atletski spektakl! Foto: Varaždinska županija

Čelnici HAS-a u Županijskoj palači: Ovog vikenda ne propustite atletski spektakl!

M.N./Varaždinske vijesti | 8.8.2019. u 13:43h | Objavljeno u Sport

Uoči Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga koje će 10. i 11. kolovoza biti održano na stadionu Sloboda u Varaždinu, zamjenik župana Tomislav Paljak je u Županijskoj palači danas, 8. kolovoza, primio Ivana Veštića, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza, i Ivana Domislovića, dopredsjednika Saveza.

- Ove subote i nedjelje nas očekuje atletski spektakl, na kojem ćemo imati priliku uživo vidjeti više od 700 atletičara i atletičarki iz 12 reprezentacija, među kojima je Hrvatska za koju će nastupiti naši najistaknutiji sportaši. Europsko atletsko prvenstvo je najveće ovogodišnje atletsko događanje u Hrvatskoj i najveće u Varaždinskoj županiji nakon 30 godina. Očekuju nas zanimljivi i uzbudljivi nastupi jer će se samo najbolja reprezentacija u ukupno 20 disciplina plasirati u Prvu ligu, dok će čak pet ispasti. Čast mi je ugostiti gospodina Veštića i gospodina Domislovića, a svi zajedno vas pozivamo da dođete na Slobodu i bodrite sve atletičare - rekao je zamjenik Paljak.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Veštić zahvalio je Varaždinskoj županiji na pomoći.

- Županija se aktivno uključila i dala nam potporu, čime je sve znatno olakšala i unaprijedila. U Hrvatskoj nemamo često priliku biti domaćini ovako velikog događanja, a posebno smo zadovoljni što je domaćin baš Varaždin. Trebalo je dobiti natjecanje u velikoj konkurenciji, pri čemu je presudilo to što Varaždin i Varaždinska županija imaju odličnu atletsku povijest i svu potrebnu infrastrukturu. Na stadionu je već danas živahno, sutra je službeni trening, a u subotu i nedjelju vrhunska natjecanja. Ovo možda je druga liga, ali samo u smislu bodovanja. Svaka reprezentacija na ovo natjecanje dovodi vrhunske adute i velikane. U Varaždinu će nastupiti olimpijski i svjetski prvaci, a posebno ističem našu Sandru Perković kao jednu od najboljih svjetskih atletičarki te olimpijsku pobjednicu Saru Kolak, Ludbrežanku koja je svoje prve korake napravila upravo ovdje na Slobodi - istaknuo je Veštić.

Na stadionu Sloboda će se natjecati čak petero atletičara iz Varaždinske županije, koji su izborili nastup u hrvatskoj reprezentaciji.

- Uz Saru Kolak u bacanju koplja, nastupit će Mirko Mičuda, veliki povratnik u bacanju kladiva, zatim Kristina Dudek u utrci na 400 metara, standardna reprezentativka Lucija Pokos na 200 metara te Karlo Marciuš u štafeti – najavio je Ivan Domislović, dopredsjednik Saveza i predsjednik Atletskog kluba Sloboda.

U subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza, natjecanja počinju u 15 sati i traju sve do 20 sati, a važno je istaknuti da je ulaz na stadion Sloboda besplatan.

prijem_paljak_hrvatski_atletski_savez_4.JPG

prijem_paljak_hrvatski_atletski_savez_3.JPG

prijem_paljak_hrvatski_atletski_savez_2.JPG