Ivan Čehok najavio veću pomoć manjim klubovima u budućnosti Foto: Martin Novosel

Čehok: Želimo učiniti da sport bude dostupan svim građanima Varaždina

| 20.3.2018. u 13:18h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U salonu Gradske vijećnice gradonačelnik Ivan Čehok je održao prijem za najuspješnije sportaše varaždinskih klubova Karate kluba Varaždin, STK Varaždin, STK Starr, Ženskog kuglačkog klubaVaraždin“, Savate kluba Fight klub Kovačić, Streličarskog kluba Cekin i Varaždinskog streličarskog kluba te im čestitao na odličnim plasmanima i postignutim rezultatima.

- Grad ne gleda na sportove diskriminirajuće i jednako pomažemo sve ovisno o kriterijima koje uspostavi sama Zajednica sportskih udruga grada Varaždina. Na nama je da osiguramo svim sportovima, s kojima se naša djeca bave, primjerene uvjete. Važno je reći da u ovakvim sportovima kao kuglanje, streličarstvo, savate boks i stolni tenis trenira jako puno djece što možda naši građani ne znaju i želimo učiniti da sport bude svima dostupan i da se mogu tim sportom baviti - rekao je Čehok koji je najavio podizanja financijskog izdvajanja za sport.

Do 2010. godine, Grad je izdvajao 12 milijuna kuna za sport preko Zajednice, a trenutno su na 8,5 milijuna kuna, ali gradsko poglavarstvo želi u nadolazećim godinama podići novčano stanje što bliže izdavanjima iz 2010. Ipak, unatoč velikom broju prostora, koji je grad osigurao za mnogobrojne klubove članove Zajednice i dalje se naziru problemi oko prostora i treniranja te organizacije natjecanja.

- Zbog mnogih događanja koje se organiziraju u prostorima Arene Varaždin, često nam se zatvara kuglana za razliku od ostalih dvoranskih sportova koji mogu koristiti druge sportske dvorane u gradu ili Graberje, dok mi u Varaždinu i okolici nemamo druge kuglane i prisiljeni smo ne trenirati, a nama je sezona baš u prvim mjesecima godine - rekla je Darinka Bunić, trenerica ženske ekipe Kuglačkog kluba Varaždin.

- Mi smo organizirali veliki broj natjecanja u gradu i okolici, ali je do sada svaki puta izostala suradnja s gradom. Teško je bez te podrške i nadam se da će se to uskoro promijeniti. Imali smo prijenos World Savate Cupa koji je išao uživo u 100-tinjak zemalja, preko 400 natjecatelja je došlo i popunilo smještajne kapacitete grada Varaždina, a nismo dobili podršku niti od Grada i Turističke zajednice, tako da smo tu bili malo razočarani, ali nas neće pokolebati - rekao je Siniša Kovačić, predsjednik FC Kovačića.

_DSC3940.jpg