Održana press konferencija upravi KK Grafičara i KK Cedevite Foto: Krešimir Đurić

Cedevita i Zadar u "centru" svijeta 8. svibnja u sklopu A-1 lige

| 20.4.2016. u 15:43h | Objavljeno u Sport

Danas se održala press konferencija u hotelu Amalia u Ludbregu gdje su čelnici košarkaških klubova Cedevite i Grafičara najavili utakmicu 12. kola A-1 Lige za prvaka između Cedevite i Zadra koja će se odigrati u školsko sportskoj dvorani u Ludbregu, 8. svibnja u nedjelju u 18 sati.

-Vjerujem da će utakmica biti sami spektakl. Ovim putem htio bih zahvaliti na časti da smo organizator i sudomaćin ovog velikog košarkaškog derbija. Vjerujem da će dvorana biti dobro ispunjena i da će biti dobra atmosfera kao i da ćemo svi uživati u ovom košarkaškom spektaklu - rekao je Siniša Beser, član uprave KK Grafičara.

-Ovo nije slučajno. Ovo se događa dugi niz godina i kruna je kompletne ekipe i uprave kluba. To je dokaz da košarka živi u Ludbregu, a ja bih bio sretan da i gradske i županijske vlasti shvate da je sport dio zdravog života ljudi. Mi htjeli da se ovakvih utakmica više odigra i da se sportski družimo - rekao je predsjednik KK Grafičara, Franjo Beser.

Na samoj press konfernciji iz KK Cedevite bili su prisutni sportski direktor kluba Matej Mamić i direktor kluba Davor Užbinec koji su izrazili zadovoljstvo sa suradnjom koju ostvaruju s KK Grafičarom.

-KK Cedevita je odlučila organizirati utakmicu u Ludbregu zbog višegodišnje suradnje sa KK Grafičarom gdje izuzetno uspješno surađujemo u razvoju mlađih selekcija i prepozanjemo veliki entuzijazam u ljudima koji vode ovaj klub. Prepoznali smo i ljubav prema košarci, ne samo Ludbrega i već i cijeloga ovoga kraja - rekao je Užbinec.

-Mi ćemo napraviti sve da pokažemo što bolju igru. Respektiramo protivnika i vjerujem da će gledatelji otići zadovoljni. Utakmica će sigurno biti atraktivna jer u obje ekipe se treutno nalazi devet reprezentativaca Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Gruzije - rekao je Mamić.

Ulaznice za utakmicu će biti besplatne, ali će se morati podići prije susreta, a naknadno će biti objavljeno gdje se mogu pokupiti. Isto tako će se za utakmicu pokušati postaviti montažne tribine s kojim bi se povećao kapacitet dvorane da što više ljudi prisustvuje ovom jedinstvenom događaju. Iako još nije potvrđeno, ova utakmica će najvjerojatnije imati izravni prijenos na HRT-u.