Carević: Znamo s čime raspolažemo i zaista se veselim početku prvenstva Foto: Dražen Novosel

Carević: Znamo s čime raspolažemo i zaista se veselim početku prvenstva

| 11.8.2021. u 17:37h | Objavljeno u Sport

- Mogu biti zadovoljan kako su prošle pripreme po planu i program, naravno da je bilo i malih odstupanja zbog ozljeda i umora,ali odradili smo sve što smo planirali. Veseli me početak prvenstva, jer volim natjecanje i adrenalin. Sve prijateljske utakmice su OK i dobijemo mi nešto,ali prvenstvo je prvenstvo i kada ono počne vidjet ćemo na kojem smo nivou i kakvi ćemo biti ove sezone. Uvjeren sam i nadam se da ćemo fizički biti na najboljem mogućem nivou, da smo i taktički puno odradili i da će se to već u prvom kolu vidjeti -rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Carević na današnjoj konferenciji za novinare u klubu, a uoči početka nove sezone u Drugoj HNL.

Za momčad Varaždina prvenstvo počinje u petak, 13. kolovoza u 17 sati i 30 minuta na riječkoj Krimeji, susretom protiv domaćeg Orijenta 1919.

Varaždin je tijekom šestotjednog pripremnog razdoblja uz treninge odigrao i osam prijateljskih susreta te ostvario pet pobjeda i tri poraza, dok je jedan i to posljednji pripremni susret završio bez golova.

- Imali smo određenih problema što se tiče ozljeda i žao mi je što pojedini igrači koji su nam bitni, Posavec, Peco, Pellumbi, nisu prošli pripreme jer su imali kronične ozljede i nismo ih uspjeli uigrati u ekipu te dobiti određenu razinu fizičke pripremljenosti. S njima moramo biti oprezni i postepeno ih uvoditi u momčad - rekao je trener Carević.

U petak u sastavu neće biti Senića i Ellezija koji odrađuju kazne zbog žutih i crvenih kartona iz prošle sezone.

- Imamo dovoljno igrača i uopće to ne želim spominjati kao alibi. Imamo zaista dobar kadar, alternativu na svakoj poziciji i vjerujem u svoje igrače i tko god bude igrao mislim da će biti u redu - naglasio je Carević.

Tijekom priprema s prvom je momčadi treniralo sedam juniora kluba, a trener Varaždina dobio je uvid u njihove mogućnosti.

- Dvojica od njih, koji više nemaju pravo nastupa za juniore, odlaze na posudbu do zime u redove trećeligaša jer im nedostaje seniorskog nogometa, a ostali, koji i dalje mogu igrati za juniore, trenirat će s nama. Neki će od njih participirat će u momčadi, a naše je bogatstvo da ih odmah drugi dan stavimo na raspolaganje juniorskoj momčadi jer najlošija je stvar za mladog igrača da sjedi na klupi i ne igra - rekao je Carević.

Iako još ne zna s koji će sastavom početi utakmicu, o svom suparniku zna sve.

- Znamo sve o Orijentu 1919, ali ne smijem govoriti o njima - našalio se Carević te nastavio: - Gledali smo neke utakmice u pripremnom periodu. Prije svega su uredan i posložen klub, kičma ekipe igra dugi niz godina zajedno, ove godine im je priključeno četiri -pet mladih, talentiranih juniora Rijeke i dosta su živi, motorični, igraju visoki pritisak i imaju kvalitetu. Naravno, imaju i nedostataka, koje ćemo pokušati iskoristiti, znamo s čime raspolažemo i zaista se veselim početku prvenstva - zaključio je trener Varaždina Mario Carević.