Carević uoči Cibalije: Ako radiš dobro i pošteno to ti se mora kad tad vratiti, a mi ne kalkuliramo, zaista dobro radimo Foto: Dražen Novosel

Carević uoči Cibalije: Ako radiš dobro i pošteno to ti se mora kad tad vratiti, a mi ne kalkuliramo, zaista dobro radimo

| 20.8.2021. u 10:27h | Objavljeno u Sport

U sklopu 2. kola Druge hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra od 19 sati igrati u Vinkovcima protiv Cibalije.

- Neugodna ekipa, uvijek teško gostovanje. U ovom trenutku imaju iskusnu ekipu, dosta iskusniji nego što smo mi. Vratili su Jelića, koji je bio dugo vani, Pušića, Jazvića... Imaju dosta iskusnih, jako kvalitetnih igrača. Gledali smo ih u pripremnim utakmicama, naravno da imaju nedostataka, koje ćemo pokušati iskoristiti, a znamo odakle nam prijeti opasnost i na koji način igraju. Moramo biti pravi i onda se ne bojim nikoga - rekao je u najavi sutrašnjeg nadmetanja trener momčadi Varaždina Mario Carević.

Nakon poraza u 1. kolu na riječkoj Krimeji od Orijenta 1919 momčad je dobro radila tijekom tjedna i pripremala se za sutrašnje nadmetanje.

- Igrači su dobro radili,kao što su i prije prve utakmice u Rijeci. Imam vjeru ako radiš dobro i pošteno da ti se to mora kad tad vratiti. Mi ne kalkuliramo, zaista dobro radimo i imamo dobar intenzitet na treningu i smatram da je to dugoročno ispravno. Naravno da su igrači nakon poraza od Orijenta bili u psihološkom padu prvih par dana ovog tjedna, što je i normalno. Ja sam isto bio van sebe, tri dana nisam došao k sebi, na žalost, međutim, izanalizirali smo utakmicu i nadam se da će sutra biti puno, puno bolje - naglasio je Carević.

Bit će promjena u sastavu u odnosu na prvi prvenstveni susret.

- Ne bih ulazio u seciranje učinka pojedinaca, ali doći će do promjena u sastavu, ne mogu vam otkriti koje su to promjene. S pojedincima nisam zadovoljan, nemamo vremena nekoga čekati, hvala Bogu imamo konkurenciju unutar ekipe i smatram da svaki pojedinac u svakom trenutku mora dati maksimum, a ako on nije taj ima drugi koji će ga zamijeniti. Glupe golove smo primali iz individualnih grešaka i to bih volio eliminirati, moramo imati stabilnost. Rekao sam im u drugoj ligi moramo biti čvrsti, stabilni i skoncentrirani, a u napadu imamo kvalitetu za iskreirati šanse i sigurno ćemo ih kreirati svakoj ekipi. U obrani moramo biti beton i da ne osciliramo - zaključio je Carević.

Varaždinsku momčad su u međuvremenu napustili Glavica i Mezga, koji odlaze na posudbu u Polet iz Svetog Martina na Muri, Peco je otišao na jednogodišnju posudbu u Velež iz Mostara, Ćelić će karijeru nastaviti u Italiji, Urata je postao igrač jednog slovačkog kluba, dok se očekuje povratak Herrere, koji je imao želju pronaći novi angažman, ali s obzirom na to da u tome nije uspio vraća se u Varaždin.

- Još je desetak dana prijelaznog roka i vidjet ćemo hoće li se dogoditi još kakve promjene u igračkom kadru - rekao je sportski direktor varaždinskog drugoligaša Nikola Šafarić.