Čak tri zlata za AIK na kupu „Zagreb 2016.

| 3.4.2016. u 11:17h | Objavljeno u Sport

Jučer je održan turnir u Zagrebu na kojem su sudjelovali i članovi topličkog AIK-a. Nastupili su s 12 natjecatelja u katama i osvojili sedam odličja, od čega čak tri prva mjesta. Najmlađa pobjednica je u kategoriji cicibana Lana Šebrek-Blažotić koja je nakon dvije pobjede protiv natjecatelja iz Brckovljana u finalu pobijedila natjecateljicu iz Dugoga Sela.

U kategoriji mlađih limačica Lana Kalničanec je čak četiri puta izlazila na borilište i uvjerljivo pobjeđivala svoje protivnice čak i u finalu rezultatom 4:1. Monika Balažinec je pak s tri pobjede osvojila zlato u kategoriji kadetkinja pobijedivši natjecateljice iz Zagreba, zatim klupsku kolegicu Lanu Šimek koja je time bila treća, te u finalu opet Leu Rissi, također iz AIK-a koja je time postala druga.

Tako su se našle čak tri članice kluba na postoljima za medalje u jednoj od najjačih kategorija. U mlađim kadetkinjama je Jana Huzjak bila srebrna, a Marin Šebrek ja nakon dvije pobjede izgubio u polufinalu limača i bio brončani. Među sucima bila je i klupska trenerica Marinela Belavić, a ekipu je vodio glavni trener Saša Josip Milec.