Alen Remar osvojio je dva zlatna odličja jučer u Lendavi

Čak 5 zlatnih medalja za članove VSK-a na „Slovenskom metnom pokalu“

| 30.9.2018. u 16:45h | Objavljeno u Sport

Članovi „Varaždinskog streličarskog kluba“ posljednji put su ove godine izašli na vanjski teren i velike daljine. Amanda Mlinarić, Alen Remar i Cvijetoslav Zorman sudjelovali su na finalu Slovenskog metnog pokala, koji se ovog puta održao u Lendavi u organizaciji istoimenog kluba.

Više od 80 streličara u kategorijama složenog i olimpijskog luka jučer je odmjerilo svoje streličarske vještine i to po vrlo jakom vjetru, a u apsolutnoj kategoriji najzadovoljniji su bili upravo streličari VSK-a.

Alen Remar nastupio je kao senior u olimpijskom luku, te je u toj kategoriji bio najbolji osvojivši prvo zlato. U apsolutnoj kategoriji, također je bio najbolji i uzeo još jednu zlatnu medalju i za „olimpijski krug“.

Amanda Mlinarić također je pucala kao seniorka i osvojila zlato u Slovenskom pokalu, da bi nakon toga i u Olimpijskom krugu i to kao jedina ženska streličarka među muškom konkurencijom i tu uzela zlato.

Petu zlatnu medalju osvojio je Cvijetoslav Zorman u konkurenciji veterana olimpijskog luka.

Nakon nekoliko dana odmora streličari sele u dvoranu i odmah započinju pripreme za nastupe u novoosnovanoj Hrvatskoj streličarskoj ligi, te hvataju norme za Europsko dvoransko prvenstvo.