Čak 22 medalje za članove topličkog AIK-a na Zaprešić Openu

| 13.10.2019. u 10:27h | Objavljeno u Sport

Karatisti topličkog AIK-a krenuli su u novu sezonu na turniru „Zaprešić open“. Ukupno 5 zlata, 9 srebra i 8 bronci su odličan rezultat u konkurenciji klubova iz Zagreba, Zaprešića, Samobora, Siska, Kutine i drugih gradova. Iako je nije osvojio zlato, sudačka komisija dodijelila je Marinu Šebreku posebnu nagradu za najbolju tehniku za ukupno izvrstan dojam na turniru gdje ga je tek u finalu zaustavio klupski kolega Marko Dvorski. Među sucima bila je i članica AIK-a Sanjana Milošević, dok su borce vodili trener Saša Josip Milec i asistent Dino Slatki.

U katama su Lana Šebrek Blažotić u kategoriji učenica i Sebastijan Sakač u kategoriji kadeta bili uvjerljivo prvi. Druga mjesta su osvojili Petra Sakač i Lana Kalničanec, dok su u svojim kategorijama treći bili Niko Šebrek, Elena Hrženjak i Roko Kalničanec.

U borbama su topličanci također bili izvrsni te su osvojili tri prva mjesta. Prva je do zlata stigla mlađa kadetkinja Lana Kalničanec s dvije uvjerljive pobjede. Drugo zlato osvojila je Sabina Broz kod učenica iako je bila najmanje iskusna u svojoj kategoriji, no odličnim pristupom i dobrim tehnikama uspjela je nadoknaditi manjak iskustva i doći do najsjajnije medalje. Marko Dvorski je kod kadeta bio dominantan i AIK-u je donio treće zlato u borbama ne dopustivši nikakvo iznenađenje budući da je aktualni prvak Hrvatske.

Bilo je prilika osvojiti još više zlata no porazima tek u finalu srebrima su se okitili Lana Šebrek Blažotić, Elena Hrženjak, Tajana Valent, Lucija Janušić, Marin Šebrek, David Janušić i Josip Broz u svojim kategorijama. Do polufinala su stigli i Petra Sakač, Dora Šebrek, Antonio Jakopović, Teo Gluhak i Ema Gluhak te su time osvojili treća mjesta za AIK.