Čak 16 kineziologa sudjelovalo na stručnom skupu iz jedrenja namijenjenog profesorima kineziologije

| 5.10.2018. u 20:55h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, treću godinu za redom održan je stručni skup iz jedrenja namijenjen profesorima kineziologije.

Na stručnom skupu održanom od 29. rujna do 2. listopada, kada je u četiri dana jedreno 200 milja od Skradina do Visa i Brača i u povratku do Skradina, sudjelovalo je 16 kineziologa, dosad najveći broj.

Sudionici su obnavljali znanja usvojena tijekom studija na Kineziološkom fakultetu iz kolegija „Sportovi na vodi“ te usvajali nova znanja obuhvaćena nastavnim temama kao što su kretanje po brodu kod izvođenja elemenata okreta, „man overboard“, osnove pravila prednosti na moru te trimanje jedra u „prihvaćanju“. Vodili su ih instruktori jedrenja Dino Slatki i Sandro Matus.

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, jedna od brojnijih pri Hrvatskom kineziološkom savezu, vrlo je aktivna te za članove, osim seminara iz jedrenja, organizira seminare iz skijanja.

- Stručni skup iz jedrenja uvršten je u katalog Agencije za odgoj i obrazovanje, obzirom da se nalazi u školskom kurikulumu, a realiziran je uz pomoć Županijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture za osnovne i srednje škole - istaknuo je predsjednik Udruge, Dubravko Banek te najavio nastavak redovite organizacije edukacija za članove.

Članovi Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije redovito su nagrađivani priznanjima Hrvatskog kineziološkog saveza, a Udruga je u užem izboru za dobivanje domaćinstva redovite godišnje Skupštine Hrvatskog kineziološkog saveza koja će se održati krajem 2018. godine.

Rad varaždinske Udruge kineziologa podupire Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, čiji je UKGVIVŽ član, a suradnja i pomoć intenzivirana je u posljednje tri godine.