Čak 10 zlata za AIK na turniru u Dugom Selu

| 2.6.2024. u 15:34h | Objavljeno u Sport

U Dugom Selu je održan posljednji turnir koji se boduje za prvenstvo Hrvatske u kyokushin karateu u tekućoj sezoni. Članovi topličkog AIK-a sudjelovali su s 13 natjecatelja u katama i borbama te su osvojili pregršt medalja, a najviše zlatnih, čak 10.

Prvi dio natjecanja bio je rezerviran za kate gdje su se kod mlađih učenica u finale probile dvije članice AIK-a i međusobnim duelom odlučile o pobjednici.

Prva je bila Tena Kalničanec, a druga Iva Sakač. Kod učenica u finale dolazi Laura Medvedec gdje pobjeđuje 5:0 protivnicu iz Dugog Sela i osvaja zlato.

U mlađim kadetkinjama isti uspjeh postigla je Ema Gluhak, no finalu je mnogo teže došla do zlata pobjedom 3:2. Kod kadetkinja Lana Šebrek Blažotić osvaja srebro, a Petra Sakač osvaja broncu, dok kod seniora Lana Kalničanec pobjeđuje 4:1 u finalu i osvaja zlato. Tako AIK u katama osvaja 4 zlata, 2 srebra i 1 broncu.

Još uspješniji bili su u borbama gdje berbu zlata započinje Tina Broz uvjerljivim pobjedama protiv protivnica iz Kutine i Zaprešića u kategoriji cicibanki - laka, a istim ritmom nastavlja u lakoj kategoriji mlađih učenica Tena Kalničanec koja nakon zlata u katama osvaja i zlato u borbama. Pobjeđuje protivnice 7:0 i 5:0!

U srednjoj kategoriji mlađih učenica Iva Sakač dolazi do bronce porazom u polufinalu, a do istog rezultata kod kadeta dolazi Josip Broz koji gubi u polufinalu odlukom sudaca.

Laka kategorija kadetkinja protekla je u dominaciji Sabine Broz koja je pobijedila protivnicu iz Samobora, a u odlučujućem meču za zlato pobjeđuje i klupsku kolegicu Lanu Šebrek Blažotić. Tako Broz osvaja zlato, a Šebrek Blažotić srebro.

Kod mlađih kadetkinja u lakoj kategoriji Josipa Horvat dolazi do ekspresnih pobjeda protiv svojih protivnica i osvaja zlato, ali i nagradu za najbolju žensku tehniku na turniru zbog atraktivnih bodova.

U teškoj kategoriji Ema Gluhak dolazi do finala i osvaja srebro porazom odlukom sudaca nakon dva produžetka. Hrvoje Dušak se prvi put natjecao u borbama u teškoj kategoriji mlađih kadeta i u finalu je s 2:0 pobijedio protivnika iz Samobora te osvaja zlato.

Odlične mečeve odradio je na kraju David Janušić koji u teškoj kategoriji učenika s tri pobjede dolazi do zlata. Time AIK osvaja 6 zlata, 2 srebra i 1 broncu u borbama uz nagradu za najbolju žensku tehniku.

Natjecatelje su vodili glavni trener Saša Josip Milec te asistenti Monika Balažinec, Marin Šebrek, Lana Kalničanec i Roko Kalničanec. U sudačkom zboru bili su Sanjana Milošević i Marko Dvorski.

Za AIK slijede turnir u gradu Krku i nastup na Slovakia Openu u Dunajskoj Stredi prije ljetnog odmora.