BUMBAR KUP 2024 Pripreme za turnir idu kraju, a prijave se još zaprimaju

Varaždinske vijesti | 4.1.2024. u 14:55h | Objavljeno u Sport

Najveći malonogometni turnir za mlađe uzrasne kategorije u sjevernoj Hrvatskoj, Bumbar kup, i ove će godine Arenu pretvoriti u košnicu. Tijekom dva dana turnira, Arenu će sveukupno posjetiti i do tri tisuće osoba.

Turnir će se održati u varaždinskoj Areni, za vikend (20.-21.01.), a nastupat će malo nogometaši u čak šest godišta. U subotu (20. siječnja) igrat će godišta 2011., 2013. i 2015., a u nedjelju, 21. siječnja, 2012., 2014. i 2016. godište.

Dobra vijest za sve koji još nisu prijavili svoje ekipe, mogu to još uvijek učiniti, iako se mjesta prilično brzo popunjavaju. Kotizacija za turnir je 70 eura po ekipi, a ako neki klub prijavi tri ili više ekipa, iznosi 60 eura.

Svi koji još nisu, prijaviti se mogu na e-mailove Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili se jave putem Facebook stranice https://www.facebook.com/SkolaNogometaVarteks.Turnir ima naravno i međunarodni karakter, a po prijavama, od 'stranaca' prednjače naravno najbliži 'susjedi' Slovenci, koji će i ove godine pohoditi Bumbar u velikom broju.

Tu su i 'susjedi' iz Bosne i Hercegovine, kao i iz Mađarske.

- Činjenica je da je nogomet sport s najjačim socijalizacijskim čimbenicima, a s obzirom na sve veću razinu otuđenja, naročito djece i mladih, Bumbar Kup, pored toga što pruža priliku djevojčicama i dječacima da pokažu svoje nogometne vještine, predstavlja jedinstveno mjesto susreta, razvijanja prijateljstava i stvaranja nezaboravnih iskustva koja će ih oblikovati kao sportaše i kao osobe – ističu organizatori.

Organizacija je u punom jeku, a za ekipu oko 'Bumbara', ovako veliki turniri nisu novost. Ovo je naime, već 21. izdanje Bumbar kupa, kada se zbroje ljetna i zimska izdanja.

I ovog puta bit će i podosta dodatnih sadržaja, a posebno zanimljiva će biti tombola, u kojoj će biti veliki broj nagrada. Za sve koji stignu u Arenu, bodriti nekoga od svojih najbližih, pripremljena je i okrijepa.

A posebno mjesto u cijeloj organizaciji imat će naravno i roditelji, jer je praktički cijela Škola nogometa NK Varteksa uključena u Bumbar kup.

U klubu ne zaboravljaju niti sponzore i donatore, kojima zahvaljuju, a pokroviteljstvo je potvrdio i Grad Varaždin.