Bumbar kup 2024: Prijavljene čak 184 ekipe, sve spremno za 'spektakl' u Areni Foto: NK Varteks

Bumbar kup 2024: Prijavljene čak 184 ekipe, sve spremno za 'spektakl' u Areni

Varaždinske vijesti | 16.1.2024. u 11:43h | Objavljeno u Sport

Ove subote i nedjelje varaždinska Arena postaje 'košnica', a razlog je Bumbar kup, najveći turnir mlađih nogometnih uzrasta u ovom dijelu Hrvatske, koji se održava u organizaciji NK Varteksa.

Iako je ovo već dvadeset i nekoje izdanje Bumbar kupa (zbrajajući ljetna i zimska izdanja), a organizatori iz NK Varteksa imaju već i podosta 'utakmica u nogama', ipak ih i ovaj puta već pomalo hvala ono 'predturnirsko' pozitivno iščekivanje.

Iako turnir počinje u subotu, a vremena za korekcije još uvijek i ima.

Prema zasad poznatim podacima, na Bumbar kup 2024 prijavljene su 184 ekipe, iz 64 različita klupa, i to iz četiri različite zemlje (Hrvatska, Slovenija, Mađarska i BiH). Turnir će se održavati kroz subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja, a sve počinje od ranih jutarnjih sati.

Turnir će se održavati za šest godišta, gdje u subotu igraju godišta 2011., 2013. i 2015., dok u nedjelju igraju parna godišta – 2012., 2014. i 2016., a utakmice se igraju na četiri terena.

Prema sadašnjem rasporedu stvari, za subotu su planirane 196 utakmice, a za nedjelju 107, dakle sveukupno preko 300 utakmica. A dobra vijest je da će se rezultati turnira moći pratiti i na aplikaciji Sofascore.

Svako godište/turnir ima i svoje sponzore, pa će tako godište 2011. sponzorirati Ducati komponenti, 2012. Jako, 2013. Fotex, 2014. Gumiimpex, 2015. BimSport, a 2016. Groupama osiguranje.

Turnir ima i snažnu institucionalnu podršku, pa su tako pokrovitelji turnira Grad Varaždin i Varaždinska županije, kao i HNS i ŽNS Varaždin.

Što se tiče propozicija, sve utakmice se igraju 1x12 minuta, a igraju po 4 igrača u polju i vratar. Za prolazak dalje iz skupina, gledaju se prvo bodovi, potom međusobni omjer te nakon toga gol-razlika.

Važna stvar jest da će se za svako godište će se birati i naj-igrač, naj strijelac i naj vratar. Birat će se i ekipa turnira, 'dream-team' za svako godište, a za sve igrače u tom izboru su pripremljene i posebne nagrade.

U NK Varteksu ističu i važnost socijalizacije, druženja, kao i fair-play te pozivaju sve sudionike, kao i roditelje, navijače, upravo na takav pristup turniru. Jer, igra je u sportu ipak važnija od svega.

Očekuje se par tisuća posjetitelja u Areni, pripremljene su i dodatne atrakcije, ponuda hrane i pića, atraktivna proglašenja, kao i super-vrijedna tombola. Očekuje se i dolazak nekih poznatih nogometnih 'faca', sve kako bi najveći turnir ovakvog tipa zadovoljio sve prisutne, poručili su organizatori.