Prva ŽNL Foto: Martin Novosel

Budućnost iskoristila priliku i skočila na prvo mjesto tablice Prve ŽNL

| 28.3.2021. u 19:03h | Objavljeno u Sport

Nakon što je vodeći Obreš jučer propustio na svom domaćem terenu svladati Dravu Ajax u derbi susretu 12. kola, drugoplasirana Budućnost je iskoristila loš proljetni start jesenskog prvaka i s dvije pobjede u prva dva proljetna kola preuzela vodstvo na tablici.

Danas su na gostovanju kod Beretinca slavili s 2:0, Mislav Šincek je zabio za 1:0 u 7. minuti, a Goran Spasić je zabio za konačnih 2:0 u 75. minuti iz kaznenog udarca. Budućnost je do pobjede stigla unatoč tome što su veći dio susreta igrali s igračem manje, nakon što je izravni crveni karton u 38. minuti zaradio golman Nikola Šipek jer je u oštrim startom zaustavio protivničkog igrača u prilici za postizanje pogotka. 

U ostalim susretima, Polet (C) je na domaćem terenu bio raspoložen protiv varaždinske Slobode i slavio s 5:2, Mladost (M) je slavila s visokih 4:0 protiv Dinama (B), Polet (T) je nastavio s dobrim rezulatima nakon pobjede kod Obreša te je danas s 3:0 svladao Plitvicu (S), a varaždinska Mladost je odigrala 2:2 remi sa Slobodom (T).