Šafarić: Nadam se da ćemo zadržati prvo mjesto

| 26.11.2016. u 08:52h | Objavljeno u Sport

U sklopu 15., posljednjeg kola u jesenskom dijelu prvenstva u Trećoj HNL Istok momčad Varaždina će danas od 13 sati i 30 minuta gostovati kod Slavije u Pleternici. Za varaždinsku momčad taj susret dolazi nakon domaćeg poraza od BSK-a rezultatom 3:1, trećeg poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Dominirali smo, pritiskali ih na njihovoj polovici, pribojavali se polukontri i kontri, a suparnik je kaznio i najmanju grešku, koje nam se dešavaju iz utakmice u utakmicu. Kao da je za nas gol uklet, jer ne možemo ni s tri metra loptu pospremiti u mrežu. U posljednje četiri utakmice promašili smo između 15 i 20 šansi, ali to je nogomet. Puno je kola do kraja, treba vjerovati u sve što radimo i biti strpljiv - rekao je kapetan Varaždina Nikola Šafarić.

Unatoč prošlotjednom porazu Varaždin je, s obzirom na rezultate suparnika, i dalje prvi na tablici.
- Još nisam vidio da se sezona riješila na polovici prvenstva. Još je dosta utakmica i 48 bodova u igri. Bit će zanimljivo. Zimi se moramo posložiti, vidjeti što je bilo dobro, a što nije i u proljeće početi furiozno kao što smo na početku lige - naglasio je Šafarić.

Varaždin na današnjem gostovanju kod Slavije, koja je 12. na tablici sa 16 bodova, 11 manje od lidera prvenstva, može učvrstiti vodeću poziciju.
- Teško gostovanje kod ozbiljne ekipe, a nadam se da ćemo zadržati prvo mjesto - zaključio je Šafarić.

Parovi 15. kola Treće HNL Istok 26.11. u 13:30 sati: Slavonija - Belišće,Osijek s.d.d. - Marsonia, HNK Vukovar 1991 - Oriolik, HNK Đakovo Croatia - Međimurje, Mladost - Bjelovar, Slavija - Varaždin, 27.11. u 13:30 sati: Višnjevac - Koprivnica, BSK - Bedem.