Bronca za Ludbrežanku Lorenu Bendelja

| 7.2.2016. u 08:11h | Objavljeno u Sport

Članica Hrvačkog kluba Ludbreg Lorena Bendelja osvojila je brončanu medalju u sastavu hrvatske reprezentacije u kategoriji do 53 kg za juniorke i seniorke na vrlo jakom turniru u Wolfurtu u Austriji.

Riječ je o 25. po redu Flatz Openu, jakom turniru u organizaciji svjetske hrvačke federacije (UWW). Medalja je još većeg značenja, budući da je Lorena bila najmlađa od svih te su juniorke i seniorke hrvale u istoj dobnoj skupini.

Nastupilo je 179 natjecatelja, od čega 109 hrvačica i 70 hrvača, iz 29 klubova iz 13 zemalja, iz Njemačke, Švedske, Velike Britanije, Poljske, Švicarske, Slovačke, Češke, Mađarske, Hrvatske...Reprezentacija Hrvatske nastupila je u sastavu Lorena Bendelja, Marta Busija ( obje članice HK Ludbreg), Andrea Rojnić, Dea Brezec, Kristina Vinković, Mirta Štiks, Valentina Belušić, glavni koordinator hrvatske ženske hrvačke reprezentacije Senad Mujagić i pomoćni Krešo Horvat, iz HK Ludbreg.

Najbitnije od svega je da djevojke stiču iskustvo velikih natjecanja, osjetile su atmosferu i konkurenciju te veseli da su ravnopravne s europskim, svjetskim medaljašicama koje su ovaj puta bile bolje.