Brodić: Prvi cilj nam je bio ostanak u ligi, a sada vidimo da možemo i više i idemo utakmicu po utakmicu Foto: Krešimir Đurić

Brodić: Prvi cilj nam je bio ostanak u ligi, a sada vidimo da možemo i više i idemo utakmicu po utakmicu

| 17.3.2023. u 20:53h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina ostvarila je večeras desetu pobjedu u ovom prvenstvu, svladavši na svom stadionu pred 1585 gledatelja, sastav Gorice 2:1. Oba gola postigao je Fran Brodić, u 53. i 87. minuti nadmetanja, prvog na asistenciju Šege, a drugi na proigravanje Banovca.

- Bila je zaista jako zahtjevna utakmica. Gorica se postavila čvrsto, išli su na pobjedu koja im je jako bitna i trebaju im bodovi da se spase i sačuvaju prvoligaški status, ali ovaj su put bodovi otišli na našu stranu. Uzeli smo jako bitna tri boda u borbi za Europu, koja nam je naravno cilj. Prvi cilj nam je bio ostanak u ligi, a sada vidimo da možemo i više i idemo utakmicu po utakmicu - rekao je dvostruki strijelac na večerašnjem susretu i najbolji strijelac momčadi Varaždina Fran Brodić.

Trenutačno je prvi strijelac kluba i drugi strijelac prvenstva s 10 postignutih golova, sedam manje od Marka Livaje. Zbog ozljede preskočio je susret u prošlom kolu na Rujevici,a iako ni za večerašnju utakmicu nije bio sto posto spreman zaigrao je i svojim golovima donio radost suigračima i navijačima.

- Imao sam ozljedu koju još vučem ali nije tako strašno. Prvi gol na večerašnjem susretu jedan je od najljepših golova i najljepših akcija ove sezone jer sve je bilo iz prvog, drugog dodira i sve je ispalo fantastično. i drugi je gol bio sladak jer je postignut u završnici susreta u 87. minuti i stvarno sam sretan zbog toga - rekao je Brodić.

Večerašnjom pobjedom Varaždin se nalazi na četvrtom mjestu s 36 bodova, koliko ima i trećeplasirani Osijek s utakmicom manje. Slijedi dvotjedna stanka u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza, a u 27. kolu Varaždin će biti gost Lokomotive u Zagrebu.