Branko Ivanković mijenja Hrvata na izborničkoj klupi Irana uoči SP-a u Kataru?

VV | 13.7.2022. u 11:37h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Iranska nogometna reprezentacija uoči ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru razmišlja o promjeni na mjestu izbornika. Iransku izabranu vrstu vodi Hrvat Dragan Skočić, a prvo ime koje je iskočilo kao kandidat za njegovog nasljednika je Branko Ivanković koji je već jednom u svojoj karijeri vodio Iransku reprezentaciju od 2002. do 2006. godine.

Uzrok najave promjene je kriza koju trese Iranski nogomet, iako nisu u pitanju rezultati nogometne reprezentacije, s obzirom da su osigurali nastup na katarskom Svjetskom prvenstvu, već novac i politika, ali je na kraju nejasno zašto se upravo sve to prelama na plećima ni krivog ni dužnog izbornika Skočića.

Unatoč dobrim rezultatima, raspravlja se o smjeni izbornika i vraćanje Branka Ivankovića na klupu Irana, iako je sam Ivanković već sada izbornik Omana s važećim ugovorom do 2024. godine.

- Jako mi je neugodno. Zovu me cijeli dan iranski novinari, vrlo je nezgodno što me stavljaju u taj kontekst, jer ispada kao da ja rušim Skočića. Znate kakav status imam u Iranu, uvijek kad je neka priča o novom izborniku spominju mene i Carlosa Queiroza. Međutim, sa mnom iz Iranskog saveza nitko nije razgovarao - istaknuo je Ivanković za Sportske novosti.

Što će se na kraju dogoditi, trebalo bi biti poznato ovih dana.