Bosilj: "Najbitnije je da je Varaždin ponovo ušao u program Cro Race", Bauhaus: "Momčad je odradila odličan posao" Foto: Krešimir Đurić

Bosilj: "Najbitnije je da je Varaždin ponovo ušao u program Cro Race", Bauhaus: "Momčad je odradila odličan posao"

Martin Novosel | 28.9.2021. u 20:13h | Objavljeno u Sport

- Dobro sam se pozicionirao pred finiš. Moja momčad je odradila odličan posao jer je bila vjetrovita etapa. Očekujem kako će o pobjedniku etape odlučivati sprint i u srijedu iako će pred nama biti mnogo više uspona - rekao je Nijemac Phil Bauhaus, najbolji sprinter na ovogodišnjoj utrci, pobjednik je današnje, prve etape šestog izdanja međunarodne biciklističke utrke Cro Race, koja se vozi do nedjelje, 3. listopada.

Phil Bauhaus, član Bahrain Victoriousa, najbolji sprinter na ovogodišnjoj utrci, stigao je prvi na cilj s rezultatom 5:51:06, a drugi je ciljem prošao Nizozemac Olav Kooij (Jumbo–Visma), dok je treći bio Norvežanin Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling).

Prva etapa i ove je godine startala iz Osijeka, prolazila je kroz Ludbreg, a završila sa ciljem na Franjevačkom trgu u Varaždinu, gdje je veliki broj građana došao pozdraviti sudionike ovogodišnje međunarodne utrke.

- Prva etapa je uvijek onako s grčom u želucu i treba se pokrenuti jer je prvi dan natjecanja. Dobro je prošla. Izuzetno dobro u Osijeku, lijepo po cijeloj etapi, a mislim da broj ljudi i način kako su bili dočekali bicikliste ovdje, govori više nego što ja ovdje u ovom trenutku mogu reći. Varaždin se već 2016. godine pokazao kao primjer dobrog domaćina, a nadam se da će i ostalih pet destinacija biti na ovakvoj razini kao Varaždin - istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor biciklističke utrke Cro Race.

Današnju uvodnu i ujedno najdužu etapu od 237 kilometara krasio je pretežno ravničarski kraj, a dodatno uzbuđenje u etapi donijeli su bonifikacijski sprintevi u Slatini, Koprivnici i u prvom prolasku kroz cilj u Varaždinu.

Bicikliste su na startu prve etape ispratili u ime Grada Osijeka Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća te Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, a u Varaždinu su ih dočekali gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, kao i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Najbitnije je da je Varaždin ušao ponovo nakon pet godina izbivanja u program Cro Race i da smo ušli za bitno manju cijenu. Promocija je nemjerljiva. Od HTV-a 2 do Eurosporta s prijenosom u preko 100 zemalja svijeta, mislim da je ovo odlična promocija našeg grada - istaknuo je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

Najbolji hrvatski predstavnik nakon prve etape bio je Josip Rumac (Androni Giocattoli–Sidermec), koji je na cilj  došao kao 19.

Od ostalih hrvatskih biciklista Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) bio je 46. , Fran Miholjević  (Cycling Team Friuli) bio je 54., dok je Lorenzo Marenzi (Meridiana Kamen Team) 98., a Filip Kvasina (Meridiana Kamen Team) 102.

Druga etapa utrke kreće sutra iz Slunja u 12:10 sati, cilj joj je u Otočcu, a dolazak biciklista u Otočac očekuje se između 16:42 i 17:09 sati.