Novi je trener danas već odradio trening s nogometašima Varaždina Foto: Dražen Novosel

Borimir Perković novi je trener nogometaša Varaždina

| 22.6.2019. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Borimir Perković novi je trener nogometaša Varaždina, a predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u klubu. Perković je rođen u Livnu 25. rujna 1967., nekadašnji je igrač sredine terena,a od 2008. godine nogometni je trener.

- Gospodina Perkovića htjeli smo dovesti za trenera prije nekoliko godina,ali u to vrijeme nije bio spreman doći kod nas, a sada se ispunila naša želja. Perković je rado prihvatio naš poziv, vrlo brzo smo se s njim dogovorili, u svega par minuta - rekao je uvodno predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Htio bih se zahvaliti ljudima iz kluba koji su odlučili da me angažiraju. Jako mi je drago i sretan sam što sam ispred Vas. Veselim se svemu onome što je ispred mene i što me čeka, veselim se izazovu i nadam se da ću zajedno sa igračima i stručnim stožerom, ljudima koji vode klub i navijačima ispuniti cilj koji je zacrtan za ovu sezonu. Jako sam sretan što sam dobio posao i što sam trener Nogometnog kluba Varaždin. S gospodinom Cvekom sam imao dva tri razgovora, dogovorili smo se vrlo brzo i vrlo rado sam prihvatio ovaj poziv - bile su prve riječi novog trenera, koji je zadržao dosadašnje članove stručnog stožera, što znači da mu je pomoćnik Zoran Kastel, kondicijski trener Bojan Golub, a trener vratara je Damir Marčetić.

- Vidjet ćemo hoće li kasnije biti prostora za još jednog asistenta - rekao je Perković. Upitan što nedostaje u igračkom kadru da bi se zacrtani ciljevi ostvarili Perković je odgovorio:

- Igrački kadar koji je završio prošlu sezonu će manje viuše ostati i dalje participirati međutim logično je da bi se za igranje u Prvoj ligi trebali pojačati, razgovara se o tome i već u principu znamo na kojim se pozicijama trebamo pojačati. Vidjet ćemo s kojim se igračima može razgovarati, odnosno tko je od tih igrača dostupan, a mislim da bib se trebali pojačati da bi uspjeli u nakani koju imamo za ovu sezonu - rekao je Perković.

Govorio je i o svojoj nogometnoj filozofiji, odnosno kakvu igru će pružati momčad Varaždina pod njegovim vodstvom u novom prvenstvu, koje počinje 19. srpnja.

- Moja nogometna filozofija je da moja ekipa igra jednostavan nogomet, da igra nogomet kojeg treniramo kroz tjedne. Istina ovisi puno i o kadru i profilu igrača, ali težim tome da budemo što je moguće jednostavniji za vrijeme utakmice - naglasio je Perković. Iako je bilo predviđeno da u srijedu momčad odigra prijateljski susret on će se najvjerojatnije otkazati, a u četvrtak momčad putuje na osmodnevne pripreme na Kupres.

- U ponedjeljak i utorak imamo po dva treninga, u srijedu jedan trening, a u četvrtak putujemo na Kupres, gdje ćemo po dolasku odraditi trening i nakon toga raditi po programu - zaključio je Perković.

Nogometnu je karijeru započeo u NK Zagrebu, gdje se zadržao godinu dana,nakon čega je otišao u zaprešićki Inker. Nosio je dres Rijeke od 1994. godine, a Kantridu je napustio 1997., da bi iste godine zaigrao za Osijek.

Zatim je otišaou izraelski Hapoel Petah Tikva, nakon toga u Slaven Belupo i Kamen Ingrad, a nogometnu je karijeru završio karijeru 2004. godine u Zagrebu. Trenersku karijeru započeo je 2008. godine u zaprešićkom Interu, a 2010. godine na poziv Zlatka Dalića postao mu je pomoćnik u Al-Faisalyju do 2012. godine, kada je ponovno preuzeo klupu Intera iz Zaprešića.

Kao pomoćnik Zlatka Dalića 2014. otišao je u Al Ain, s kojim su 2014. godine osvojili "Predsjednikov kup", a 2015. godine osvojili su arabijsko prvenstvo i "Superkup", te izborili finale azijske Lige prvaka. U siječnju se Perković vratio u Hrvatsku, a 30. kolovoza 2017. imenovan je trenerom HNK Šibenika, gdje se zadržao do 5. lipnja ove godine,kada mu je završila suradnja nakon utakmica s pulskom Istrom 1961 u kvalifikacijama za popunu Prve HNL.