Borci Omege Varaždin došli do naslova prvaka u savateu i boksu na prvenstvima u Garešnici i Zagrebu

VV | 29.9.2021. u 13:43h | Objavljeno u Sport

U Garešnici se održao Kup Hrvatske u savateu za kadete. Borci SBK Omega Varaždin su pokazali odlične borbe te su osvojili dva zlata i dva srebra. Saša Gužvinec u kategoriji do 65kg i Dorijan Slunjski u kategoriji do 55kg su izvrsnim borbama uvjerljivo slavili u finalima te postali novi prvaci kupa Hrvatske u 2021.

Uz njih još su nastupili Lana Kurtek i Niko Krečak koji su također izborili finala ali je malo nedostajalo da osvoje zlatna odličja. Kadete su vodile trenerice Irena Žunec i Kristina Sokolić i odradile izvrstan posao.

Na zagrebačkom Jarunu održano je prvenstvo Hrvatske za žene i seniore U-22. Prvakinja Hrvatske do 60 kg postala je perspektivna mlada boksačica Nika Špoljarić. Nika je već poznata u krugu borilačkih sportova pa je titula prvakinje države očekivana, u polufinalu svladala je izvrsnu boksačicu iz BK Klisa, dok je u finalu porazila odličnu boksačicu iz BK Čakovca.

Tajana Košćak u kategoriji do 54 kg već u prvom kolu odmjerila je snage protiv olimpijke Nikoline Čačić. Tajana je izvrsnim ritmom i ulaskom u borbu pokazala kako je iznimno kvalitetna boksačica no iskusna Nikolina ipak je okrenula borbu u svoju korist. To je bila izvrsna prilika za Tajanu da odmjeri snage sa jednom od najboljih boksačica u Hrvatskoj.

Uz djevojke nastupio je i Patrik Grđan u kategoriji do 75 kg, iako je dobro otvorio meč poražen je od borca iz BK Nokaut. Boksače su vodili su treneri Miljenko Rožmarić i  Emerik Večerić.