Mario Starek Foto: Ivica Kruhoberec

Ivančanin Mario Starek na pragu ulaska u hrvatsku bob reprezentaciju

| 4.3.2019. u 19:47h | Objavljeno u Sport

Istok Rodeš je ove sezone s dva odlična sedma mjesta u Svjetskom kupu u alpskom skijanju pokazao da Varaždinska županija, iako nema neku veliku povijest i tradiciju u zimskim sportovima, ima talentirane sportaše u zimskim sportovima i mogli bi u nekoj bližoj budućnosti ostaviti duboki trag, a na tom putu bi se mogao naći i Mario Starek, Ivančanin koji je veći dio svoje sportske karijere proveo u atletici u sprinterskim disciplinama, ali bi tu karijeru uskoro mogao zamijeniti onom kao budući potencijalni član hrvatskog boba četverosjeda.

Treninzi u studenom

- Ja sam se u sportu uglavnom bavio atletikom i trenutno sam fitness trener u Athletic Fitnessu. Prošle godine javio mi se član tima boba četvrosjeda Elvis Peršić i pitao me da li bi me zanimalo da im se pridružim na par treninga u Njemačkoj ako bi me zanimao taj sport. Išao sam tamo u studenom na tjedan dana s njima na pripremama i gurao sam bob s obzirom da im fale gurači koji su mlađe dobi - rekao je Starek.

Hrvatska bob reprezentacija je prošle godine imala jednu od najuspješnijih godina u svojoj povijesti, s obzirom da su na Zimskim olimpijskim igrama nastupili čak s dvije posade, bobom dvosjedom i bobom četverosjedom. Bili su u potrazi za novim kandidatom koji bi se mogao priključiti bobu kao gurač, zadnji koji odlazi u bob četverosjed.

- Ako bi upao u sastav reprezentacije, upao bih kao prva zamjena za onu zadnju poziciju, čovjeka koji zadnji ulazi u bob četverosjed. Za to je potrebna brza tranzicija s leda u bob i zato uvijek traže ljude mišićave građe, jer morate imati i snagu i brzinu i eksplozivnost da se ta tranzicija s guranja boba i ulaska u boba svede na što kraće vrijeme. Svim članovima četverosjeda ovo nije glavni sport kojim se bave, svi su oni došli iz drugih sportova - objasnio je Starek.

Više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...