Bivši trener Šibenika pruzeo klupu Gorice i debitirat će u nedjelju protiv Varaždina Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Bivši trener Šibenika pruzeo klupu Gorice i debitirat će u nedjelju protiv Varaždina

Varaždinske vijesti | 16.10.2024. u 09:44h | Objavljeno u Sport

Kako se i nagađalo nakon što je napustio klupu Šibenika, Mario Carević jučer je postao trener momčadi Gorice, a suradnja je dogovorena do 2026. godine, objavila je HNK Gorica na svom Facebook profilu.

- Zahvaljujem predsjedniku na ukazanom povjerenju. Kada mi je predstavio dugoročni plan, odmah sam prihvatio jer mi se sviđa način na koji razmišlja. Svjestan sam da nas čeka puno posla i do zime moramo biti stabilni i skupiti što više bodova kako bismo izbjegli opasnu zonu. Vjerujem u ovu momčad i jedva čekam započeti s radom i upoznati igrače i karakterno - naglasio je Carević.

- Nećemo mi raditi revoluciju, nešto drastično mijenjati jer za tako nešto treba puno više vremena, ali najbitnije da je izvučemo maksimum iz svakog pojedinca i uklopimo to u kolektiv. Nadam se da ćemo osvajati bodove - zaključio je Carević.

Uz novog trenera, u stožer Gorice dolaze pomoćni trener Denis Mojstrovič i analitičar Ivan Matovina.

Mario Carević će na klupi Gorice debitirati u nedjelju, kada će s momčadi gostovati na Gradskom stadionu u Varaždinu, gdje će od 18 sati i 30 minuta, u sklopu 10. kola SuperSport HNL, igrati protiv sastava Varaždina, gdje je također bio trener.

Carević je na klupi Varaždina proveo samo šest kola u sezoni 2021./2022. u Dugoj ligi. Klub i Carević bili su sporazumno raskinuli suradnju, a Careviću su presudili loši rezultati. na startu prvenstva.

U šest utakmica upisao je tri neriješena rezultata, dva poraza te samo jednu pobjedu pa se momčad Varaždina u tom trenutku nalazila nas 13. mjestu u Drugoj HNL sa 6 bodova, pet manje od vodećeg Rudeša.