Bišćan: Kriminalno prvo poluvrijeme, radili smo stvari koje se ne smiju raditi niti na nižim razinama

Varaždinske vijesti/HNS | 30.3.2022. u 09:35h | Objavljeno u Sport

Izbornik mladih Vatrenih Igor Bišćan i kapetan reprezentacije Bartol Franjić govorili su za medije nakon jučerašnjeg domaćeg kvalifikacijskog poraza od Finske 3:2 na Gradskom stadionu u Varaždinu.

- Kriminalno prvo poluvrijeme, radili smo stvari koje se ne smiju raditi niti na nižim razinama. Nismo uspjeli uvjeriti igrače koliko je suparnik ozbiljan, ne vidim drugo objašnjenje. Finska je pokazala da rezultat u Finskoj nije bio realan, što smo znali, ali nismo mislili da će do ove mjere utjecati na pristup. Izgledali smo jako loše, ali uspjeli smo reagirati, i to je možda nešto pozitivno, da imamo karakter i mentalitet kao i prije, da se možemo skupiti i boriti se. Bili smo blizu izjednačenja, ali nismo zaslužili više od poraza. Moramo izvući pouke, dečki su mladi. Možda ne bismo pobijedili niti da nismo sami sebi zabijali golove jer Finska ima kvalitetu. Ipak, sami smo sebi presudili u prvom poluvremenu - rekao je izbornik Igor Bišćan.

- Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, ušli smo u utakmicu na nedopustiv način za hrvatsku reprezentaciju. Napravili smo tri greške, Finska je kaznila sve tri. Sve smo im poklonili. U drugom poluremenu dali smo sve od sebe, pokušali se vratiti, imali još situacija za izjednačenje, ali nažalost nismo uspjeli. Finska je ozbiljna momčad, ništa ne poklanja, a sve je bolje izgledalo kad smo se konsolidirali u drugom poluvremenu - komentirao je Bartol Franjić.