Varaždin je bio domaćin prve etape drugog izdanja utrke Tour of Croatia 2016. godine Foto: Krešimir Đurić

Biciklistička utrka Tour of Croatia i ove godine bez Varaždina

| 30.3.2018. u 13:20h | Objavljeno u Sport

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem Hrvatske. Utrka je ove godine još zahtjevnija, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI), 2. HC, što znači da i do 75 posto prijavljenih timova može biti iz najvišeg ranga UCI WorldTeamsa.

I ove godine Tour će započeti u Osijeku, 17. travnja, cilj prve etape bit će Koprivnica, a Varaždin ni ove godine nije uključen u ovu najjaču hrvatsku biciklističku manifestaciju.

- S varaždinskim gradonačelnikom Čehokom je, na inicijativu grada i organizatora, održan kvalitetan sastanak na kojem je prezentiran projekt Tour of Croatia i model suradnje grada i županije na projektu. Grad Koprivnica i Grad Varaždin bili su izuzetno kvalitetni partneri u prošlim izdanjima Toura of Croatia, ali je Grad Koprivnica imao pravo prvenstva kao prošlogodišnji partner, domaćin cilja prve etape. Ponosni smo da projekt ostavlja zadovoljne partnere s kojima se suradnja nastavlja kroz više izdanja. Tour of Croatia je projekt koji će u budućnosti težiti obuhvatiti dijelove Republike Hrvatske gdje još nije bio i rado će se vraćati u destinacije sa kojima je kvalitetno surađivao. Nažalost, limitirani smo na 6 dana utrke i ne možemo uvijek obuhvatiti destinacije koje pokazuju interes ili ih mi vidimo kao potencijalne partnere - odgovorili su nam iz tvrtke Top Sport Events, koja brine oko organizacije utrke.

Varaždin je bio domaćin prve etape drugog izdanja utrke Tour of Croatia 2016. godine. Etapa dužine 235 kilometara, imala je start u Osijeku, cilj je bio na varaždinskom Franjevačkom trgu, a slavio je Talijan Giacomo Nizzolo (Trek).