Glavna utrka 10. Kajkavijane počinje u ponoć s petka na subotu (10.-11. lipnja) Foto: BBK Asi

Biciklistička subota uz 10. Kajkavijanu na Kapucinskom trgu

B.B.K. Asi/Varaždinske vijesti | 9.6.2016. u 20:28h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Prijave za Kajkavijanu 2016. su gotove, a organizatori iz BBK Asi su spremni za novo izdanje ovog atraktivnog događaja, koji će se održati u subotu 11. lipnja, sa startom i ciljem na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

Klasična, odnosno velika i jedinstvena Kajkavijana (245 km), starta točno u ponoć (10.-11. lipanj) i prolazi kroz tri županije (Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku), praktički preko svih planina Hrvatskog Zagorja. U idiličnom krajoliku, uz ne tako idealne, brdske uvjete, jedini cilj je završiti utrku kroz 24 sata, a pobjednici su svi koji to uspiju.

U jutarnjim satima kreće i Mala Kajkavijana (135 km), koja starta u 9 sati te Moj prvi Kaj maraton (85 km), koji starta u 10 sati, sve s Kapucinskog trga. Novost je ove godine i cestovna utrka Tour de Kaj, koja će imati „leteći start“ u 8 sati, kod Varaždinskog groblja.

Sveukupna brojka prijavljenih na sve četiri utrke je oko 200, što je potvrda da je Kajkavijana sve popularnija među biciklistima u Hrvatskoj, a i šire. Radi se o jubilarnoj, desetoj Kajkavijani, utrci koja je od entuzijazma nekolicine Varaždinaca narasla u jednu od najzanimljivijih i najzahtjevnijih hrvatskih utrka.

Osim utrke, organizatori su pripremili i vrlo zanimljiv program, posebice za one najmlađe, koji od jutra mogu posjetiti Kapucinski trg. Bit će tu mnogo zanimljivih izlagača iz svijeta biciklizma i sporta, na kojima će svi moći provjeriti novitete i isprobati nove modele.

Najzanimljivija stvar za ona najmlađe bit će i vožnja spretnosti „Kajkavijana na kotačima by Giant“, koja će se održati u 11 sati. Od 10 sati klinci će se moći prijaviti i odraditi i probnu vožnju. Utrka spretnosti održat će se u tri kategorije: 2-3 godine, 4-5 godina te 6-8 godina.

A program je organiziran i u večernjim satima, kada će nakon proglašenja pobjednika, koncert održati Neven Stipčić & The Backbeats, akustični trio koji čine Neven Stipčić, Lovro Kolar i Vedran Vujec. Radi se o mladim Varaždincima, koji su već stvorili reputaciju kvalitet glazbe, a iza sebe imaju već brojne koncerte, ali i zasebne solo nastupe. Nakon njihove svirke, uslijedit će i zabava za sve natjecatelje i navijače uz DJ glazbu.

Sve u svemu, razloga za posjetu Kapucinskom trgu u subotu ne nedostaje, ako radi ničeg drugog, da se oda priznanje biciklističkim maratoncima koji će odraditi Kajkavijanu.