Bez treninga i djeca iz KK Vindija, Avar poručuje: "Tražimo model s kojim će svi biti zadovoljni" Foto: Arhiva VV

Bez treninga i djeca iz KK Vindija, Avar poručuje: "Tražimo model s kojim će svi biti zadovoljni"

IHR/Varaždinske vijesti | 1.10.2020. u 19:08h | Objavljeno u Sport

Osim KK Sjever, i u drugim klubovima nezadovoljni su situacijom vezanom uz korištenje školsko-sportskih dvorana u varaždinskim osnovnim školama, o čemu smo pisali u zadnjem broju Varaždinskih vijesti. Zbog nastale situacije i neodržavanja treninga, koji su od ovog tjedna zaustavljeni, iz KK Vindije ispisalo se već četvero djece.

- Mi smo, sukladno Odluci Stožera Grada Varaždina s početka rujna, treninge počeli održavati u dvorani VI. OŠ Varaždin i III. OŠ Varaždin, međutim sada je sve zaustavljeno. Problem je preporuka prema kojoj se u školsko-sportskim dvoranama nikako ne može organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela i ravnatelji škola ne žele riskirati - rekao nam je Nino Gregorina, predsjednik KK Vindija.

Naime, Stožer civilne zaštite Grada Varaždina još je početkom rujna donio Odluku o protuepidemijskim mjerama u vezi korištenja/davanja u najam školsko-sportskih dvorana, na inicijativu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a koju su, kako smo doznali, podržali i ravnatelji osnovnih škola. U toj Odluci, koju potpisuje načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar, dana je uputa osnovnim školama s područja Varaždina za davanje u najam školsko-sportskih dvorana i točno je navedeno čega se klubovi moraju pridržavati, a najavljene su i sankcije u slučaju da se klubovi neće pridržavati uputa za korištenje dvorane.

Šef Stožera i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Avar pojasnio nam je kako je u međuvremenu došlo do promjena preporuka oko korištenja školsko-sportskih dvorana od strane HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naime, prema tim novim preporukama u školsko-sportskim dvoranama nikako se ne mogu organizirati treninzi na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela ili učenici s drugim osobama, odnosno kod treninga se treba raditi o učenicima iz istog razrednog odjela, a trener treba biti nastavnik koji i inače odražava nastavu tom razrednom odjelu ili osoba koja inače ne radi u školi.

Zbog toga što se na treninzima miješaju djeca iz različitih razreda, pa i škola, te je teško ispoštovati tu preporuku u praksi, ravnatelji osnovnih škola s područja Varaždina do daljnjega su odlučili dvorane držati - zaključane. Ravnatelji varaždinskih osnovnih škola danas su razgovarali o tom problemu, a kako neslužbeno doznajemo, očekuju da se Grad Varaždin uključi u rješavanje ovog problema jer smatraju kako ne bi trebali samo oni u cijeloj toj situaciji biti odgovorni.

- Točno je da smo mi početkom rujna donijeli Odluku prema kojoj škole mogu iznajmljivati školsko-sportske dvorane, ali u međuvremeno je došlo do promjena preporuka, koje i mi moramo poštivati. Upoznati smo sa svim problemima u kojima su trenutno sportski klubovi, ali i mi sada moramo vidjeti što učiniti i sve to izdefinirati. Pokušat ćemo pronaći model prema kojem će svi biti zadovoljni i zato sve molim za još malo strpljenja - poručio je Avar.