Gledatelji su na SC u Jalžabetu vidjeli zanimljiv susret koji je odlučen u posljednjim sekundama Foto: Dražen Novosel

Bednja viceprvak 4. NL, iz lige ispadaju Plitvica i Zelengaj

| 9.6.2018. u 20:11h | Objavljeno u Sport

Nakon današnjih utakmica 30.,posljednjeg kola u Četvrtoj nogometnoj ligi skupina Čakovec - Varaždin, novajlija u ligi,momčad Bednje iz Beletinca je viceprvak, dok je prvak, s bodom više, Polet iz Svetog Martina na Muri, a iz lige ispadaju dvije varaždinske momčadi Plitvica iz Gojanca i Zelengaja iz Kučana Donjeg te Sloboda iz Slakovca.

Bednja je u županijskom derbiju u Nedeljancu bila bolja od istoimenog domaćina 2:1, golovima Marina Ivančića, dok je strijelac za domaćina bio Emanuel Škvarić.

Podravina je izgubila od prvaka Poleta u Svetom Martinu na Muri rezultatom 5:3, a strijelci za ludbrešku momčad bili su dva puta Goran Malec i jednom Nikola Valjak.

U Jalžabetu je istoimeni domaćin sačuvao status četvrtoligaša zahvaljujući od 3:2, pobjedi izborenoj u posljednjim sekundama nad Plitvicom iz Gojanca, te porazu Zelengaja u Domašincu. Gol odluke postigao je Dominik Bručić, koji je na tom susretu bio strijelac dva pogotka, a još jedan gol za Jalžabet postigao je Siniša Žugec. Golove za Plitvicu, koja je u drugom poluvremenu imala vodstvo 2:1 i još dvije velike prilike za gol  ali je svoju mrežu sjajnim intervencijama sačuvao domaći vratar Špicer, postigli su Vlatko Zgrebec i Jošua Horvat.

Zelengaj se oprostio od Četvrte lige porazom u Domašincu od Dinama 3:1, a jedini gol za goste postigao je Ernest Horvat. Novi Marof je na svom terenu poražen od Sloge iz Ćakovca rezultatom 4:1, koja se time spasila od ispadanja. Gol za Novi Marof postigao je Nikola Šafarić.

Slijedeće sezone u Četvrtu ligu ulazi Varteks, koji je bio posljednji u Trećoj HNL Istok, te prvaci prvih županijskih nogometnih liga Međimurskog i Varaždinskog ŽNS-a.