Jakov Klopotan zabio hat-trick za Bednju Foto: Dražen Novosel

Bednja sedmicom slomila Polet (C) i osvojila prvenstvo Prve ŽNL

| 14.5.2017. u 19:15h | Objavljeno u Sport

Uvjerljivom pobjedom 7:1 na domaćem terenu u sklopu 22. kola protiv trećeplasirane momčadi Poleta (C), Bednja je osvojila naslov prvaka Prve županijske nogometne lige četiri kola prije kraja prvenstva. Na susretu se istaknuo Jakov Klopotan koji je postigao hat-trick golovima u 24., 77. i 82. minuti.

Drugoplasirana Ivančica je bila jedina momčad koja je imala teoretske šanse da osvoji prvenstvo pored Bednje, ali njihova pobjeda 2:1 na gostovanju kod Budućnosti je bila uzaludna. 

I dok je pitanje prvaka dobilo svoj rasplet, pitanje opstanka i dalje nudi uzbuđenje. Posljednja Dubravka-Zagorac je pobijedila Rudara 47 2:0 na domaćem terenu, dok je predzadnja Sloga s dva boda više na tablici također pobijedila svoj domaći susret protiv Plitvice (S) 4:1.

Četvrta Lepoglava je iskoristila poraz Poleta (C) protiv Bednje da im se približi na tablici na samo jedan bod današnjom pobjedom protiv Obreša 3:2Podravac Kitro je novom 2:0 pobjedom protiv Mladosti (Š) skočio na šesto mjesto, dok je Mladost (M) minimalnom 1:0 pobjedom slavila protiv Drave (SĐ).