Inter iako s pričuvnim sastavom pobijedio je Bednju, koja je mogla ostvariti bolji rezultat Foto: Dražen Novosel

FOTO: Bednja pružila jak otpor prvoligašu iz Zaprešića koji se plasirao u 1/8 finala hrvatskog Kupa

| 18.9.2018. u 17:21h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Momčad prvoligaša Intera iz Zaprešića, iako je odigrala s drugom momčadi, opravdala je danas u Beletincu status favorita i pred oko 500 gledatelja, u susretu 1/16 finala hrvatskog Kupa, pobijedila domaćeg četvrtoligaša, sastav Bednje rezultatom 3:0, golovima Ivana Mamuta u 5. i 40. minuti susreta te Ohirmena Goodnesa Ajaya u 81. minuti nadmetanja. Domaćin je pružio dobar otpor prvoligašu i dojam je da je mogao ostvariti bolji rezultat u utakmici koja je odigrana po sunčanom i vrućem vremenu.

beletinec-bednja-inter.jpg

Trener Intera Samir Toplak odlučio se za pričuvnu postavu, dok je njegov kolega na klupi Bednje Saša Paska imao na raspolaganju sve igrače, osim Marina Ivančića, koji zbog privatnih obaveza nije mogao biti na utakmici. Nakon što je u 3. minuti Ante Ivančić nakon pokušaja udarca s desne strane loptu poslao pored lijeve vratnice gola Intera, u 5. minuti momčad iz Zaprešiča došla je u vodstvo, a strijelac je bio Ivan Mamut, koji je loptu s lijeve strane u kaznenom prostoru domaćina poslao u lijevu stranu gola nemoćnog Sandra Medveda.

U 10. minuti Jakov Klopotan nakon dobre akcije Bednje loptu je sa 16 metara sam i neometan loptu poslao preko gola Mladena Matkovića. U 12. minut nakon akcije Intera po lijevoj strani Ajay je s lijeve strane uputio loptu po zemlji u desnu stranu kazenog prostora Bednje gdje je sam pred golmanom bio napadač Intera Marin Zulim, koji je pucao od prve po zemlji prema golu domaćina, ali se na pravom mjestu našao vratar Sandro Medved koji je zaustavio njegov udarac i ostalo je 0:1.

U 18. minuti sjajna akcija domaćina preko Ante Kuljia, koji je s lijeve strane napada Bednje podvalio loptu iza leđa obrane Intera za Daria Sakača, koji je s lijeve strane ušao sam u kazneni prostor, ali se u odlučujućem trenutku Sakač odlučio umjesto za udarac za dodavanje u sredinu kaznenog prostora, gdje nije bilo njegovih suigrača i propala je dobra akcija i prilika Bednje.

U 22. minuti ponovno akcija Kuljia, koji se s 20 metara odlučio na udarac, u kojem nije bilo preciznosti. Inter je došao do drugog gola u 40. minuti, a strjelac je ponovno bio Ivan Mamut. Na sredini terena Antonio Bosec uzeo je loptu Anti Ivančiću, odigrao je u lijevu stranu za Ajayia, koji je probio lijevu stranu i poslao loptu po zemlji prema drugoj vratnici, gdje ju je, kao i kod prvog gola, dočekao Ivan Mamut i sam i neometan iz blizine zatresao mrežu Sandra Medveda.

U 52. minuti u dobroj se situaciji našao Ante Kulji, ali udarac nije bio prejak za vratara gostiju. U 72. minuti Bednja je mogla postići gol, nakon što je odigrana dobra lopta u desnu stranu za Ante Ivančića koji je došao sam pred vratara Mladena Matkovića, ali je njegov udarac po zemlji otišao pored lijeve vratnice gola Intera.

Kad već nisu postigli gol igrači Bednje su ga primili u 81. minuti, a strijelac je bio Ohirmen Goodnes Ajay udarcem glavom iz neposredne blizine, nakon ubačaja Haramusteka s desne strane u kazneni prostor domaćina.

Unatoč porazu publika je pljeskom ispratila domaću momčad Bednje s igrališta nakon što je glavni sudac Marko Cestarić iz Siska, koji nije imao težak posao, označio kraj susreta 1/16 finala hrvatskog Kupa.