Baseball ekipa Warhawks s američkog sveučilišta Whitewater ponovno u Varaždinu

| 2.8.2018. u 10:18h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Baseball klub Vindija u subotu će ugostiti će baseball ekipu Warhawks s američkog sveučilišta Whitewater iz Wisconsina.

Ekipa se već 14 dana nalazi na svojoj europskoj turneji tijekom koje su posjetili Nizozemsku, Belgiju, Njemačku,Francusku, Italiju, Sloveniju i sada dolaze u Hrvatsku te kasnije idu u Mađarsku.

Posjet ekipe američkog sveučilišta rezultat je dugogodišnje suradnje baseball kluba Vindija i sveučilišta Whitewater te posebno prijateljstva s glavnim trenerom i voditeljem baseball programa na sveučilištu Whitewater, Johnom Vodenlichem.

Suradnja je uz pomoć i pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ostvarila već čitav niz vrijednih programa. Vrijedi
istaknuti organizaciju nekoliko vrlo posjećenih trenerskih seminara (koje su vodili istaknuti amerčki treneri) i razmjene igrača zahvaljujući kojima su u baseball klubu Vindija nastupali igrači sveučilišne ekipe Warhawks: sezone 2009. Ben Prather i Greg Harder te sezone 2018. James Georgakas i Dennis Schutz.

Tijekom posjeta Varaždinu ekipa Warhawksa, koja sa pratnjom ukupno broji 52 člana, razgledati će grad. Pošto je baseball teren u rekonstrukciji, a i značajan dio baseball ekipe Vindije je trenutno zauzet reprezentativnim nastupima, tijekom boravka američke ekipe nije planiran baseball susret.

Umjesto toga u svrhu promocije ove posebne i vrijedne sportske i kulturne suradnje u subotu je planiran nogometni susret na stadionu Varteksa, a snage će odmjeriti selekcija varaždinskih «Vatrenih» sa selekcijom baseball ekipe Warhavks/USA. Nogometni susret bit će otvoren je za javnost.