Baroku šest medalja i treće mjesto ekipno na PH za kadete u Zagrebu

| 12.2.2019. u 12:12h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete. Plivačice i plivači varaždinskog Baroka osvojili su 6 medalja te u ekipnom plasmanu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojili 3. mjesto, u konkurenciji 31 kluba.

Niz osvajanja medalja otvorio je sjajni Niko Balenta u disciplini 400 slobodno, gdje je bio treći, dok je u nedjelju na dvostruko dužoj dionici bio još bolji – drugi. Do prvih medalja u svojoj karijeri doplivala je i Anamarija Zavrtnik koja je, ujedno, i najugodnije iznenađenje cijelog natjecanja.

U napetoj i neizvjesnoj utrci na 200 mješovito bila „srebrna“ s nevjerojatnim zaostatkom od samo jedne stotinke za pobjednicom. Zavrtnik je bila i 4. na 100 slobodno, dok je u nedjelju nastavila uspješan niz: na 200 slobodno je osvojila srebro, popravivši svoj osobni rekord za više od 4 sekunde.

Nažalost, organizator natjecanja, „pobrinuo“ se da se plivačica Baroka ne vrati s još jednom medaljom (i to najsjajnijom). Naime, u napetoj utrci na 400 mješovito, u kojoj je dosegla prvo mjesto (uz osobni rekord), umiješali su se suci, te ju pod sumnjivim okolnostima diskvalificirali.

Luka Štumberger osvojio je 2 bronce na 200 i 400 mješovito. Bio je na „zaveslaj“ do medalje i na 100 prsno; četvrti. Svakako treba spomenuti i Niku Dobovičnik s 4. mjestom na 800 slobodno, te 4. mjesto ženske štafete 4x100 mješovito u sastavu Leona Juriša, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik.

Za ekipni plasman zaslužan je i ostali dio ekipe: Luka Kokotec, Filip Kukec, Ivan Turkalj, Mihael Kolarek, Ivona Jurković, Hana Ivanković, Anja Mirilović, Maša Manojlović i Sara Marković. Svi oni su isplivali svoje osobne rekorde, a neki su iznenadili svojim plasmanom, posebice Ivona Jurković i Hana Ivanković s 5, odnosno 7. mjestom na 400 mješovito.