Banovec: U Puli nas čeka čvrsta i teška utakmica, ali nadamo se pobjedi i povratku u Varaždin s 3 boda

| 2.2.2023. u 09:47h | Objavljeno u Sport

U sklopu 20. kola SuperSport HNL momčad Varaždina sutra očekuje gostovanje u Puli i nadmetanje s Istrom 1961. Oba sastava taj susret dočekuju nakon domaćih pobjeda u 19. kolu.

- Raspoloženje u svlačionici je fenomenalno jer napokon smo pobijedili susjeda i lijepo je raditi i pripremati se u takvom ozračju za susret u Puli. Jedva čekamo taj susret, ali moramo spustiti euforiju. I dalje moramo ostati skromni, moramo nastaviti dobro raditi i željeti pobjeđivati. Znamo što nas čeka u Puli, odličan protivnik, cijelo prvenstvo igraju dobro, nadogradili su momčad, a u posljednjem susretu kada su pobijedili Hajduka 3:0, pokazali su o kakvoj je momčadi riječ. Jako bitna utakmica za nas, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević uoči nadmetanja u Puli.

Nema problema s kadrom što se tiče kartona, ali je upitan Niko Domjanić, koji je dobio temperaturu.

- Nama će ovo biti treći susret ove sezone protiv Istre 1961, s njima imamo pozitivan omjer, pobjedu i neriješeni ishod. Cijenim rad njihovog trenera Garcie i vidi se njegov rukopis. Nadogradili su ekipu od jeseni, još su kvalitetniji, ali ne bojimo se nikoga. Cijenimo i poštujemo svakoga, njihov trener dosta mijenja sustav i imat ćemo problema u analizu, ali najviše gledamo sebe. Najbitnije je da budemo hrabri i željni pobjede, a ako budemo takvi onda imamo izgleda protiv dobre Istre u Puli doći do pozitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

Krilni napadač Varaždina Lovro Banovec, nad kojim u kojem prošlom kolu napravljen prekršaj za kazneni udarac, a kojeg je Teklić pretvorio u pogodak za pobjedu nad Slaven Belupom

- Baš je bila lijepa atmosfera u svlačionici nakon pobjede nad Slaven Belupom. Ne želim sebe stavljati u prvi plan, Teklić je savršeno realizirao kazneni udarac. Pobjeda je rezultat dobrog rada na treningu - rekao je Banovec.

Od početka karijere igrao je prednjeg veznog, dolaskom prošle sezone u Inter afirmirao se kao krilni napadač, a ove je sezone u Varaždinu počeo igrati i na desnom krilu.

- Na bilo kojoj poziciji uvijek ću dati sve od sebe, a to se potvrdilo i na susretu sa Slaven Belupom - rekao je Banovec.

Bit će u konkurenciji za sutrašnji susret u Puli.

- Istra 1961 je kvalitetna momčad, tome u prilog govore i brojke. Kao i Dinamo imaju primljenih 18 golova, što je najmanje u ligi. Očekuje nas čvrsta i teška utakmica, ali naravno nadamo se pobjedi i povratku u Varaždin s 3 boda - zaključio je Banovec.

Sutrašnje nadmetanje u Puli počet će u 17 sati, a sudit će Fran Jović iz Zagreba.