Atletičari Slobode odradili bazične pripreme - ima nešto u tom zraku oko Trakošćana

| 2.11.2023. u 08:45h | Objavljeno u Sport

Dugogodišnju tradiciju uspješnih bazičnih priprema atletičarke i atletičari Atletskog kluba „Sloboda“ u prekrasnom ambijentu Trakošćana nastavili se i ove jeseni od 27. listopada do 1. studenog.

Ljubazno osoblje hotela Trakošćan, udobni smještaj, prekrasno prirodno okruženje, atmosfera zajedništva i silna želja za boljim i najboljim napunili su akumulatore snage za predstojeća natjecanja.

Pripreme najboljih financirao je Hrvatski atletski savez a za perspektivne klupske atletičarke i atletičare trošak je predviđen proračunom Atletskog kluba „Sloboda“.

U Trakošćanu su najbolji koji su uspješno nastupali na međunarodnim natjecanjima ili postali prvaci Hrvatske ili postavili državne rekorde; Jana Koščak, Klara Koščak, Roko Farkaš, Janko Kišak, Karlo Marciuš, Marko Zrnić i Rahela Leščak te treneri Patrik Koščak i Marinko Šipoš.

Uz njih pridruženi su uspješni i perspektivni klupski natjecatelji kategorizirani sportaši Hrvatskog olimpijskog odbora Nikola Pošta, Dora Androlić, Viktorija Vujović i Iva Kostanjevec.

Nakon završenog programa priprema u Trakošćanu dio se vraća u učioničke i studenske klupe, a ponajbolji kadeti, juniori i seniori će obavljati reprezentacijske pripreme u Makarskoj od 3. do 8. studenog u sklopu Dana hrvatske atletike u čijem će programu pozvani treneri i predstavnici klubova na radionicama i okruglim stolovima izmjenjivati iskustva i promišljati unapređenja te nova rješenja za boljitak naše atletike.